Anglický hudobník Paul Weller vo štvrtok oznámil, že 12. mája vydá trinástu sólovú štúdiovku s názvom A Kind Revolution. Gitarista a spevák už nefungujúcej formácie The Jam tak spravil prostredníctvom sociálnych sietí a oficiálnej webstránky Paulweller.com.

Ako prezradil, novinka vznikala v jeho Black Barn Recording Studio. Na produkcii sa podieľal samotný Weller spolu s Janom "Stanom" Kybertom. Album podľa hudobníkových slov ponúkne zmes rocku, jazzu, funku, folku či R&B. Ako hostia sa na ňom predstavia napríklad Boy GeorgePP ArnoldMadeleine Bell či Robert Wyatt z kapely Soft Machine. Novinka bude dostupná na CD, 3CD, vinyle a ako deluxe boxset vinylov, ktorý vyjde v limitovanej edícii. Muzikant pritom ponúkne nahrávku aj v digitálnej podobe. 

Paul Weller včera zároveň zverejnil aj dve ukážky z albumu, ktorými sú skladby Long Long RoadNova. Prvá menovaná mala premiéru v The Breakfast Show Chrisa Evansa na na BBC Radio 2, druhú zase po prvý raz zahrali v relácii Shauna Keavenyho a Matta Everitta na BBC Radio 6 Music. Neskôr obe skladby zverejnil aj na Youtube. Kompletný tracklist albumu však zatiaľ nie je známy.


Päťdesiatosemročný hudobník po vydaní albumu A Kind Revolution vyrazí na európske turné, v rámci ktorého sa zastaví aj vo Viedni. Konkrétne vystúpi 7. septembra v miestnom MuseumsQuartier Wien. Okrem toho sa v rámci prvej časti šnúry, ktorú odštartuje dnes v Londýne, zastaví aj v Liverpoole, Hamburgu, Berlíne, Bruseli, Amsterdame či napokon 8. marca v Linzi. Následne po niekoľkomesačnej prestávke vyrazí na turné po Veľkej Británii, ktoré absolvuje na začiatku budúceho roka. 

Paul Weller, vlastným menom John William Weller Jr., sa preslávil v spomínanej kapele The Jam, v ktorej pôsobil v období 1972 až 1982. Následne hral vo formácii The Style Council, no neskôr sa vydal na sólovú dráhu. Na konte má zatiaľ dvanásť štúdioviek, pričom so všetkými sa dostal do top 10 UK Chartu. Prvé miesto sa mu podarilo dosiahnuť s albumami Stanley Road (1995), Illumination (2002), 22 Dreams (2008) a Sonik Kicks (2012). Vydal aj mnoho ďalších nahrávok. Zatiaľ naposledy ponúkol štúdiovku Saturns Pattern (2015). 

Zdroj: SITA (Gigwise.com, Paulweller.com, archív)
Foto: Facebook.com/paulwellerofficial

Súvisiaci interpreti: Paul Weller