Jeden z najvýraznejších popových spevákov súčasnosti vo svojom videu stavil na to, čo mu najlepšie ide. Justin Timberlake okrem svojho charakteristického spevu láka fanúšičky na svoje tanečné umenie. Zotrváva tak v pozícii idolu žien, pomyselného rivala mužov a vyvstáva otázka, či je aj nasledovníkom Michaela Jacksona.

Pondelňajšia premiéra videoklipu k singlu Take Back The Night len zvýraznila pohybový talent speváka Justina Timberlakea. Ten sa bohato predvádza svojimi tanečnými kreáciami v čínskej štvrti tesne pred tým, než vstúpi na parket. Tieto zábery však striedajú aj tie z práve prebiehajúcej americkej časti turné Legends Of The Summer, kde mu sekunduje aj Jay Z.

Nielen hudobne, ale aj vizuálne nápadná je podobnosť s talentom zosnulého Michaela Jacksona. Pridáva sa tak ku Chrisovi Brownovi, ktorý si svoju poctu oveľa okatejšie "odkrútil" v singli Fine China. Práve spomínaní dvaja umelci sa najčastejšie skloňovali v súvislosti s nástupcom kráľa popu. Oba videoklipy si môžete pozrieť na konci článku.  

Keď sa darí, tak sa darí

Čo sa týka tvorcov, si tak Timberlake vyberá pravdepodobne dobre. Za videoklip k Mirrors (Floria Sigismondi) je nominovaný na šesť cien hudobnej televízie MTV, a to i v najprestížnejšej kategórii Najlepší videoklip. O Take Back The Night sa postarali Jeff Nicholas, Jonathan Craven a Darren Craig z kreatívneho štúdia The Uprising Creative. To je zodpovedné za video aj rozruch okolo predošlého singla Tunnel Vision.          

Šesťminutovka bez očividného sexuálneho podtónu vyvracia tvrdenia organizácie Take Back the Night. Tá sa na umelca osopila, lebo využil ich názov k eroticky ladenej skladbe, čím údajne znevážil princípy organizácie bojujúcej proti sexuálnemu násiliu. Napokon sa však rozhodli pustiť myšlienku súdu z hlavy.

Pozrite sa ako tancuje Justin Timberlake v novom videoklipe: 


... a takto sa snaží dobehnúť Michaela Jacksona Chris Brown: 


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake