Najznámejšia fínska rocková skupina súčasnosti The Rasmus vyrazí v novembri na európske turné k propagácii nového eponymného albumu. Jednou z prvých zastávok očakávanej koncertnej šnúry bude 14. novembra trenčiansky Piano club. 29. novembra sa formácia predstaví aj v Prahe.

Novinka sa po vydaní v apríli tohto roku usadil na čelných miestach predajnosti vo viacerých európskych krajinách a producenti očakávajú, že bude atakovať dosiaľ najúspešnejší album kapely Hide From The Sun zo septembra 2005, ktorého predaj dosiahol jeden a pol milióna kópií.

Prispeli k tomu aj hity Sail Away či No Fear. Okrem nich zaznejú na koncerte aj ďalšie známe piesne In The Shadows, First Day Of My Life alebo Liquid a, samozrejme, aj piesne z nového albumu. Singlami z nahrávky The Rasmus sú piesne Stranger a I'm a Mess. Predkapelou na trenčianskom koncerte bude mladá britská punkrocková kapela The Dirty Youth, ktorá tento rok vydala debutový album Red Light Fix.  

The Rasmus - Stranger

Kariéra fínskeho kvarteta The Rasmus pripomína v mnohom splnený chlapčenský sen. Partia z Helsínk, ktorej frontmanom je spevák Lauri Ylönen, vznikla v roku 1994 vo fínskej metropole. V septembri 1996 vydali debutový album Peep, v auguste 1997 druhý s názvom Playboys, v novembri 1998 tretí s názvom Hell Of A Tester.

Vytrvalosť sa kapele vyplatila, v roku 2005 priniesol prelom v ich kariére spomínaný album Hide Of The Sun, ktorý má poradové číslo šesť. Na Slovensku kapela naposledy vystúpila po vydaní siedmej štúdiovky Black Roses (2008). V rámci turné k tomuto albumu hrali Fíni 19. februára 2009 na koncerte v bratislavskej Dúbravke. V novembri 2009 im vyšla kompilácia Best Of 2001-2009.

Podľa slov frontmana Lauriho, ktorý v marci 2011 vydal svoj prvý sólový album s názvom New World, sa kapela cíti najlepšie na koncertnom pódiu. Počas svojej úspešnej dráhy odohrali stovky koncertov a predstavili sa spolu s takými skupinami, akými sú Red Hot Chili Peppers, Dog Eat Dog či Garbage.

The Rasmus - I'm a Mess

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík z agentúry Obscure Promotion.

Foto: Facebook.com/therasmusofficial

Súvisiaci interpreti: The Rasmus