Aicha im otvorila priestor. Dostali sa ním až na samotné výslnie. Trojica mladíkov dostala svoju šancu a využívajú ju na plno. Zvláštnosťou je, že Aicha je úplne iná, než zvyšok ich 14 piesňového albumu Bread & Barrels Of Water.

Aicha im otvorila priestor. Dostali sa ním až na samotné výslnie. Trojica mladíkov dostala svoju šancu a využívajú ju na plno.

Zvláštnosťou je, že Aicha je úplne iná, než zvyšok ich 14 piesňového albumu Bread &# Barrels Of Water. Chalani ponúkajú vynikajúcu čiernu muziku, zmiešanú s rapom a hip hopom. To všetko umocnené fantastickými vokálmi.

Nádherne sfarbené hlasy a naozajstný talent celé dielo umocňujú. Za takéto skladby by sa nemusel hanbiť ani Craig David. Príjemné a veľmi jemné pesničky sú skutočným skvostom v dnešnej gýčovej produkcii. Samozrejme, i tieto sú prispôsobené komerčnej potrebe súčasnosti, ale je to stráviteľné.

Budú Outlandish kapelou jediného hitu? Aicha sa pomaly vytráca z éteru a nový singel stále nikde. V každom prípade bude zaujímavé sledovať ako sa novinke (ak vôbec ešte príde) bude dariť.

Bread & Barrels Of Water v žiadnom prípade nie je hitovým albumom. Väčšina pesničiek síce tvorí dokonalú zložku skvelému albumu, ale v éteri by sa uchytili iba veľmi ťažko. Napriek tomu sa tu niekoľko nádejných hitov určite nájde. Bezpochyby sú to skladby Guantanamo, If Only a Eyes Never Dry. Síce sú to tri pesničky, ktoré sa najviac približujú súčasnému komerčnému ťaženiu, ale ani napriek tomu kvalitatívne nezaostávajú za tými ostatnými.

Outlandish pricupkali s albumom, ktorý nenadchne na prvé vypočutie. Treba si ho prehrať niekoľkokrát, aby  v ňom poslucháč objavil všetky poskytované krásy. Keď ich však postupne objaví, musí byť nadšený. Takmer hodina kvalitnej a v súčasnosti vychytenej muziky, miestami s exotickým nádychom.

Na to, že v našich končinách ide o premiéru formácie Outlandish, je ich album Bread &# Barrels Of Water skutočne začiatkom s milým prekvapením.

Mimochodom, má niekto chuť poslať im SMS? Krátke a výstižné správy, najlepšie s pochvalami možno posielať na mobilný telefón s číslom: 0044903555666 (zdroj: booklet albumu Bread & Barrels Of Water).

 

Vydavateľstvo: BMG, 2003

Celkový čas: 57:18

 

TRACK LIST:

01.   Introduction

02.   Guantanamo

03.   Peelo

04.   Walou

05.   Aicha

06.   Gritty

07.   Interlude

08.   If Only

09.   Fatim´s Hand

10.   El Moro

11.   Eyes Never Dry

12.   A Donkey Named Cheetah

13.   Dirty Dirty East

14.   Life Is A Loom

Zdroj: TS MusicServer