Ani neviem, kde vlastne začať. V prvom rade si toto CD nezmýľte v obchodoch s produktom Petra Kotuľu. Obaly majú dosť podobné. Samozrejme, pri ďalšom skúmaní hravo objavíte desať (i viac) rozdielov, ale na prvý mrk oka to veruže môže zmiasť.

Ani neviem, kde vlastne začať. V prvom rade si toto CD nezmýľte v obchodoch s produktom Petra Kotuľu. Obaly majú dosť podobné. Samozrejme, pri ďalšom skúmaní hravo objavíte desať (i viac) rozdielov, ale na prvý mrk oka to veruže môže zmiasť.

Michal Hudček na svojich internetových stranách uvádza, že jeho hudobnými favoritmi sú U2 i Freddie Mercury a mnoho ďalších, rovnako hudobne ladených umelcov. Trochu s neistotu sa preto pýtam i sám seba, prečo Michalov album nevyzerá tak, aby ním vzdal hold svojim vzorom? Mohlo to byť zaujímavejšie. Hudčekove Zvláštní zprávy však po prvom vypočutí znejú ako Kroky Františka Janečka v roku 1985. Keďže sa Michal narodil v roku 1979, mohol ešte zachytiť éru týchto československých hitmakerov a mohlo mu to jemne povedané uškodiť. To však boli iba dohady, ktoré sa okamžite rozplynuli vo chvíli, keď som načrel do útrob bookletu a zistil meno producenta, tohto projektu. Dámy a páni, sám veľký Michal David. No, viac širší, než veľký, ale to nie je podstatné. Dôležité je, že tento pán pri produkovaní albumu novej nádejnej hviezdy ani o kúsok neuhol od svojich niekdajších hudobných predstáv a Hudček tak miestami znie ako kedysi Janečkove objavy Jan César, Pavel Horňák, Pepa Melen, či Alice Hálová. V tom lepšom prípade (skladba Dej mi křídla) je ako vytrhnutá z muzikálu Traja mušketieri a miestami i mam pocit, že Michal Hudček ukradol hlas Paľovi Haberovi. Toto bol veľmi zlý výber producenta, pretože staré meno znamená skôr „vypelichaný“ hudobný vkus i sluch, než schopnosť pripraviť pre finalistu súťaže SuperStar album, ktorý by zaujal široké masy. Predpotopný lacný pop, bez nápadu, duše, lásky. Takéto pesničky sa hrávali v rádiách v čase, keď sa k nám nedostávala západná hudba.

A pritom to všetko mohlo dopadnúť úplne inak, pretože Michal Hudček je pomerne talentovaný spevák s príjemným hlasom. Spevom dokáže zaujať a keď chce, s hlasom dokáže pritvrdiť a robiť divy. Ako spevák obstál veľmi dobre. Ale táto tvorba k nemu jednoducho nesedí. Tie pesničky znejú akoby boli určené na Festival politickej piesne, majú chytľavé refrény (čo je v pohode), no všetky do jednej znejú tak, akoby som ich už niekde v éteri počul. Neprinášajú nič nové.
Plusom Michala Hudčeka je fakt, že spieva prevažne v zrozumiteľnom českom jazyku a angličtina sa v pesničkách objavuje iba sporadicky. Texty, na ktorých participoval i spevák sám, sú prevažne o láske.

V booklete nájdete všetky texty, základne informácie (i tú stresujúcu o producentovi albumu) a množstvo fotografií. Mohol to byť veľmi príjemný projekt, zvlášť, keď ide o finalistu komerčnej súťaže, len tá muzika mala znieť trochu inak. Nabudúce treba vymeniť producenta a dať tomu trochu modernejší kabát. Michal Hudček má totiž šancu na hudobnom poli obstáť, aj keď prvý pokus vskutku nebol najlepší.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2005
Celkový čas: 48:10
Linky: www.michalhudcek.cz

Zoznam skladieb:
01. Holka zlobivá
02. Závrať
03. Mám tělo tvý
04. Zvláštní zprávy
05. Ready For Your Love
06. Kalendář dospělých
07. Dej mi křídla
08. Žárlím
09. Vision
10. Nečekám zázrak
11. Bude líp
12. Braňme lásku láskou
13. Dreaming Of Summer

Zdroj: TS MusicServer