Ako prvé tri tituly v edícii „20 NAJ“ vychádzajú CD troch dám slovenskej populárnej hudby – Evy Kostolányiovej, Jany Kocianovej a Marcely Laiferovej.

Ako prvé tri tituly v edícii „20 NAJ“ vychádzajú CD troch dám slovenskej populárnej hudby – Evy Kostolányiovej, Jany Kocianovej a Marcely Laiferovej.

Tituly edície „20 NAJ“ ako už názov napovedá obsahujú 20 najväčších hitov daného interpreta. Ďalším spoločným znakom edície je jednotný grafický návrh variovaný vo farbách sedemdesiatych rokov ako aj potlač CD pripomínajúca LP.
V edícii „20 Naj“ vydavateľstvo OPUS pripravuje CD Karola Duchoňa, Dušana Grúňa, Ivana Krajíčka, ktoré by mali vyjsť na jeseň tohto roku.


EVA KOSTOLÁNYIOVÁ
Prvý výrazný úspech dosiahla s piesňou Bábika v roku 1969. Veľký poslucháčsky ohlas vyvolali spoločné nahrávky s Michalom Dočolomanským, predovšetkým pesničky Haló tam a Smoliar. Na Bratislavskej lýre získala v r. 1972 striebornú lýru spolu s Karolom Duchoňom za interpretáciu piesne Chvála humoru, 1974 bronzovú lýru v roku 1974 za skladbu Dobré ráno želám. V rokoch 1970 – 1975 sa výrazne umiestňovala v anketách viacerých časopisov o najúspešnejšieho interpreta.  Eva Kostolányiová mala výrazné pohybové a herecké nadanie a jej talent sa všestranne prejavil okrem iného v TV inscenácii operety Mamyelle Nitouche, kde stvárnila hlavnú úlohu.
V poslednom roku života jej hlasový prejav bol poznamenaný ťažkou chorobou, ktorej roku 1975 podľahla.

CD zachytáva obdobie rokov 1969 až 1975
1. Cítiš, krúti sa zem
2. Hala, hala
3. Až bude pokosená tráva
4. Čas, čo má milión hier
5. Neplač viac
6. Keď je zima
7. Bábika
8. Nočná pieseň
9. Chvála humoru
10. Ťuk, ťuk
11. Pieseň s nádychom júna
12. Smoliar
13. Poď so mnou
14. Haló tam
15. Farebný sen
16. Koľko je o nás ľúbostných básní
17. Hádaj, hádaj
18. Súboj
19. Jingle jangle
20. Výlety
 

MARCELA LAIFEROVÁ
Stálica slovenskej populárnej hudby, ktorá sa popri hudbe venuje prírodnej medicíne a jej propagácii. Spievať začala pod menom Bujnová. Prvé nahrávky realizovala s Braňom Hroncom, z tohto obdobia pochádza pieseň Lampy už dávno zhasli. Dôležité obdobie v jej pôsobení nastalo po uzavretí manželstva s J. Laiferom, ktorý sa pričinil o žánrové rozšírenie jej repertoáru
Ako prvý slovenský interpret získala zlatú Bratislavskú lýru v roku 1970 za skladbu Slová. Na svojom konte má úspechy aj z mnohých zahraničných festivalov ( Sopoty, Rio de Janeiro, Dražďany, Malta...)
Marcela Laiferová mala na stredný prúd slovenskej populárnej hudby  (dnes by sme povedali na mainsteamovú slovenskú populárnu hudbu) dlhodobo výrazný vplyv. Jej repertoár má široké žánrové i kvalitatívne rozpätie. Jej charakteristicky sfarbený, ľahko identifikovateľný hlas sa výrazne uplatňoval v lyrických, romantizujúcich polohách. Dlhé roky má široké poslucháčske zázemie rôznych vekových kategórii.

CD 20 NAJ Marcela Laiferová obsahuje nahrávky od roku 1965 až do roku 1998, dominujú tie zo sedemdesiatych rokov.
1. Domček uprostred polí
2. Slová
3. Zvony už ôsmu bijú
4. Lampy už dávno zhasli
5. Sedem čiar
6. Kvapky medu
7. Čistá zimná láska
8. Sprav mi jar
9. Pod bielou alejou
10. Žlté pomaranče
11. Tieňohra
12. Zlatá podkova
13. Slnko
14. Hrdá láska
15. Mon amoure
16. Deň bláznivých radostí
17. Keď ti skončí ďalšia láska
18. Mami – blue
19. Potom príde víkend
20. Láska je

 
JANA KOCIANOVÁ
Speváčka popu, bluesu, džezu aj gospelu Jana Kociánová vyrastala na Záhorí v Šaštíne. Nositeľka troch zlatých Bratislavských lýr začala svoju spevácku kariéru ako 21-ročná po výhre v televíznej súťaži O zlatú kameru.
Nahrávka Nekonečná láska, ktorá pochádza z prvého speváčkinho obdobia sa stala najlepšie predávanou nahrávkou v roku 1972 – predalo sa jej vyše 100 000 výtlačkov. Z tohto úspešného obdobia pochádza aj skladba Zahoď starosti
Účinkovala v bratislavskej Tatrarevue, spievala v programoch Karla Gotta. Neskôr mala vlastný hudobný program. Objavila sa aj vo filmovej rozprávke Popolvár najväčší na svete z roku 1982.
Jana Kociánová má na svojom konte veľa televíznych programov a takmer desiatku dlhohrajúcich platní s jej najznámejšími pesničkami. Zvíťazila s nimi aj na medzinárodných súťažiach, napríklad v nemeckých Drážďanoch a na festivale vo Villachu v Rakúsku. Za skladbu Sklíčka dávnych stretnutí získala svoju druhú
zlatú Bratislavskú lýru. Vo svojej zbierke má aj jednu striebornú BL z roku 1975.
Jana Kocianová v priebehu 70. rokov výrazne ovplyvnila tvár slovenskej populárnej hudby. Má schopnosť cítiť a spievať swingovo. Jej všestrannosť sa okrem širokého žánrového rozpätia spravidla prispôsobeného mainsteamovému výrazu prejavila aj v spôsobe celkovej prezentácie na javisku.

Piesne zaradené na CD pochádzajú z obdobia 1972 - 1983
1. Nekonečná láska
2. Klaun Karol
3. Ráno na šiestom peróne
4. Každý deň
5. Medové srdiečko
6. Ty si ten
7. Kadiaľ ísť
8. Bláznivá pesnička
9. Ples
10. Vláčik
11. Malý princ
12. Bola to láska
13. Znovu na mňa svieti slnko
14. Mama to vie
15. Nech to má spád
16. Pieseň v bielom tričku
17. Nie, nikdy viac
18. Sklíčka dávnych stretnutí
19. Zahoď starosti
20. Ja už tu zostanem


Zdroj: TS MusicServer