V slovenskom šoubiznise je pojmom, osobnosťou, výborným spevákom, skladateľom, multiinštrumentalistom. Možno práve pre túto všestrannosť ho kolegovia nemajú príliš v láske.

V slovenskom šoubiznise je pojmom, osobnosťou, výborným spevákom, skladateľom, multiinštrumentalistom. Možno práve pre túto všestrannosť ho kolegovia nemajú príliš v láske. Čo sa srdci, to na jazyku a navyše, čo projekt, to úspech. Rád experimentuje, prekvapuje i šokuje. A to všetko sa dá nájsť i na jeho novom albume.

Len málokto tušil, že keď sa Ivan Tásler vyberal so svojou frajerkou Verou Wisterovou na niekoľko týždňov do Austrálie, že odtiaľ okrem dokumentárneho materiálu privezie i nápady na hudobný soundtrack, ktorý by nakoniec vydal i na CD. Už som však spomínal, že Tásler rád šokuje i prekvapuje a tak je album na svete.

Nie, nie je to ani Ivanov sólový projekt, nie je to ani ďalší album skupiny IMT Smile. Hoci z každého má niečo. Hlavne je to však Karavan šou, projekt ojedinelý a špecifický. Projekt, na ktorom sa Tásler neprezentuje sám, ale dal priestor i svojim kolegom, projekt, na ktorom predstavuje prvý raz oficiálne i prevzatý zahraničný hit a mnoho iného. Takže poďme na to pekne postupne.

Kúpiť práva na Caravan Of Love a otvoriť touto pesničkou Karavan album je výborný nápad. Hlavne, ak sa Ivanovi podarilo vdýchnuť tomuto legendárnemu hitu nový život, pridal do skladby trochu viac šťavy a klasickú popovú odrhovačku premenil na rockové drobné. V príjemnej pohode album pokračuje i v ďalších dvoch skladbách. Rob len, čo máš rád prezentuje Tásler ako skladbu formácie IMT Smile a uznávam, že si ňou určite zarobil na ďalší hit vo svojej kariére. Príjemná a spevavá pesnička, ktorá má budúcnosť. A to i napriek tomu, že znie ako IMT Smile vo svojich začiatkoch. Omnoho viac komerčnejšie a stráviteľnejšie, než to, čím sa IMT Smile prezentuje v poslednom čase. Tomu sa skôr približuje skladba Ak sa mýlim, ktorú si Ivan strihol s kapelou Samuela Tomečka Free Inna Cage. Je až neuveriteľné, aká plodná je táto spolupráca.

Nasleduje prvý z hostí albumu, kapela The Bridge. Najväčším nešťastím celého projektu bolo za ich pesničku zaradiť novinku Free Inna Cage, pesničku See U, pretože tie dve pesničky sú si príliš hudobne podobné a môžu miasť. See U je však veľmi dobrá skladba, ktorá okrem toho, že v nej Samuel Tomeček „vyfuckuje“ čo sa dá, má obrovský hitový potenciál a Samo si ňou pravdepodobne zarobil na príjemný hit svojej mdlej kariéry.

Polovicu oficiálnej časti albumu máme teda za sebou a podotýkam, že je veľmi príjemná. V druhej polovici predstavuje Tásler opäť svojich hostí (Darren Percival, Igitot, Peace Orchester), ale i dve pesničky z vlastnej tvorby. Druhá polovica platne mi príde trochu menej záživná, no stále prekvapivo dobrá. Na záver projektu ešte Tásler ponúka tri bonusy. Pomerne veľký hit – duet so Samkuelom Tomečkom Wow!, čo považujem za mimoriadne vydarenú pesničku, ďalšiu skladbu nahranú v spolupráci s Tomečkovou kapelou (ide o Táslerovú verziu hitu spomínaného Darrena Percivala, ktorá sa na albume nachádza i v pôvodnej verzii) a Easy verziu skladby Caravan Of Love.

V slovenskom šoubiznise je osobnosťou a dokázal to i týmto projektom. Snáď len na budúce do bookletu i texty pesničiek, nielen fotografie z krásnej Austrálie. Výnimočný domáci produkt.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2006
Celkový čas: 45:56
Linky: www.universalmusic.cz, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. Caravan of love - Ivan Tásler Caravan Band
02. Rob len čo máš rád - Ivan Tásler &# IMT SMILE
03. Ak sa mýlim - Ivan Tásler & Free Inna Cage
04. Reality show - The Bridge
05 . See u - Free Inna Cage
06. Falling Around The Sun - Darren Percival
07. Banjo band I.T. – Ivan Tásler
08. Jedno ráno – Igitot
09. When i was on the way to alice springs - Peace orchester
10. Lietajúca - IMT SMILE
Bonusy:
11.When i ... Ivan Tásler & Free inna cage
12. Wow! - Samuel Tomeček & Ivan Tásler
13. Caravan of love (easy version) - Ivan Tásler Caravan Band


Zdroj: TS MusicServer