Dozvuky futbalových majstrovstiev sveta ostávajú ešte dosť dlho, najmä vďaka hudobným produktom, ktoré ich pripomínajú. Dva také vydalo i vydavateľstvo Warner Music a určite stoja za pozornosť.

Dozvuky futbalových majstrovstiev sveta ostávajú ešte dosť dlho, najmä vďaka hudobným produktom, ktoré ich pripomínajú. Dva také vydalo i vydavateľstvo Warner Music a určite stoja za pozornosť.

Crazy Frog Presents More Crazy Hits
Predpokladám, že ani „otec“ tejto bláznivej žaby netušil, aký ošiaľ spôsobí roztopašný modrý žabiak s nič dobrého neveštiacimi očami a s holým penisom. A človek pri počúvaní jeho druhej platne už ani netuší, či sa chce z neho smiať, plakať nad ním, zabávať sa s ním, alebo ho rovno zabiť za to ako ničí časom tak overené hity. Keď ho však nakoniec počujete ako vášnivo robí to svoje „ding – ding“ do hudobnej legendy We Are The Champions, tak myšlienky na vraždu ustupujú do úzadia a prichádza pocit dobrej nálady. Však ak to nevadí pôvodnému autorovi, tak prečo by to malo vadiť mne. Zvlášť ak si uvedomí, že Crazy Frog má medzi poslucháčmi slušné renomé, jeho platne, hoci po umeleckej stránke majú minimálnu hodnotu, idú na odbyt ako čerstvé žemle. Keby to nebola obyčajná kreslená figúrka, tak možno aj spustím petíciu, aby sa k nemu pristupovalo aspoň s nejakým malým rešpektom.

Samozrejme, k Crazy Frogovi sa treba postaviť s maximálnou dávkou chuti na zábavu, prijať jeho album, ako celkom vydarenú recesiu a nechať ho plynúť. Však ono sa to časom spraví. A na druhej strane sa tu dá nájsť i skutočne dobrá zábava. Crazy Jodeling je tak vydarené šialenstvo, že som sa pristihol pri tom, ako si pri tej skladbe podupávam nohou a celkom sa zabávam.

Nakoniec si uvedomujem, že problém v konečnom dôsledku nie je v tejto bláznivej žabe, ktorá je len produktom komerčného sveta a užíva svojich pätnásť minút slávy. Omnoho viac ako jej kvákanie mi vadia treťotriedne nahrávky známych, mnohokrát doslova legendárnych hitov, ktoré ako keby si mnohokrát pod patronát zobrali krčmové kapely, ktoré si zarábajú letným hraním v podnikoch nie príliš dobrej povesti. A to je omnoho horšie než povestný trabantový kvakot.
Album ponúka neuveriteľných pätnásť skladieb, videoklip k skladbe We Are The Champions, nejaké fotky a telefónne zvonenia navyše. Tak čo viac si priať? Poďte sa zabávať a kašlite na okolie, ktoré sa môže divne prizerať.

Celkový čas: 44:36
Zoznam skladieb:
01. Intro
02. We Are The Champions
03. Crazy Frog In The House (Knight Rider)
04. I’m Too Sexy
05. Hey Baby
06. Crazy Jodeling
07. The Final Countdown
08. I Will Survive
09. Nellie The Elefant
10. Ice Ice baby
11. (Na Na Na Hey Hey) Kiss Him Goodbye
12. Copa Banana
13. Go Froggy Go
14. Rock Steady
15. Super Crazy Sounds
 
Play Brazil
Tento projekt by sa dal na naše pomery označiť priam za exotický. Farby Brazílie totiž na tohtoročných majstrovstvách sveta nehájilo iba futbalové mužstvo, ale i hudobná skladačka, pre našinca určite veľmi zaujímavá.

Platňa totiž ponúka prierez brazílskou hudobnou tvorbou, tamojšou populárnou hudbou, ktorá pravdepodobne dominuje domácim hitparádam a tiež hitparádam v krajinách latinskej Ameriky. Osobne sa priznám, že projekt ako celok ma absolútne nadchol, pretože mi ponúkol pohľad (a najmä posluch) na hudbu z úplne iných končín sveta, hudbu, ktorú u nás môžem zachytiť akurát tak vo vysielaní rádia v nočných hodinách, keď sa hrá exotická svetová muzika.

Tak isto sa bez mučenia priznám, že zo štrnástich skladieb som spozornel jedine pri mene Gilberto Gil, čo bolo v tej chvíli pre mňa jediné ako tak známe meno. Album však ponúka ďalších trinásť skladieb plnej brazílskych rytmov, ktoré sú jedinečné a z tohto projektu robia unikátny celok, ktorý si treba jednoznačne všimnúť.

Celkový čas: 48:38

Oba albumy vydáva vydavateľstvo Warner Music.
Na Slovensku ich distribuuje Forza.
Linky: www.forzashop.sk, www.dvdbest.sk
 

Zdroj: TS MusicServer