Po super debutovej platni sa Maroon 5 neponáhľali s ďalším albumom. A niet sa príliš čomu diviť, pretože z nečakaného obrovského úspechu treba vyťažiť čo sa dá a chlapci z Maroon 5 si veľmi dobre uvedomujú aj fakt, že zopakovať tak obrovský úspech bude veľký problém.

Po super debutovej platni sa Maroon 5 neponáhľali s ďalším albumom. A niet sa príliš čomu diviť, pretože z nečakaného obrovského úspechu treba vyťažiť čo sa dá a chlapci z Maroon 5 si veľmi dobre uvedomujú aj fakt, že zopakovať tak obrovský úspech bude veľký problém. Bohužiaľ, je to tak, pretože nový album Maroon 5 nie je ani len vyblednutým tieňom Songs About Jane. A povedzme si priamo, že debutový album tejto formácie nebol náhodným umeleckým úspechom, ale bol hitom.
Nielen americký pop rockové kapely závideli Maroon 5 ich úspech. Veľmi dlho sa kolesá úspechu rozkrúcali, avšak trpezlivosť priniesla hutný výsledok v podobe kolosálneho úspechu. Album získal status skutočnej hviezdy a do hitparád sa z neho dostali dva veľmi úspešné single: This Love a She Will Be Loved. Album si kúpili milióny fanúšikov.

Po štyroch rokoch intenzívneho koncertovania v spoločnosti takých hviezd ako The Rolling Stones, či Stevieho Wondera, Maroon 5 konečne ponúkajú svojim fanúšikom svoj druhý album It Wont Be Soon Before Long. Samotní členovia formácie tvrdia, že album je viac sexi, než jeho predchodca, silnejší a temnejší, hlavne po stránke textov. Napriek tomu však kapela vraj ostáva vo svojich rovinách, produkuje zabehnutý štýl, hoci trochu inak.
Album vznikal v Los Angeles, producentami projektu sa stali Mike Elizondo (Fiona Apple, Eminem), Mark "Spike" Stent (Gwen Stefani, Bjork, Keane, Marilyn Manson), Mark Endert (Madonna, Fiona Apple) a Eric Valentine (Queens of the Stone Age). Na albume predviedol svoj debut i nový perkusionista Matt Flynn. Samotní členovia formácie sa z nového albumu veľmi tešia a sú na platňu hrdí. Podľa ich výpovedí sa Maroon 5 konečne posunuli do hudobných rovín, presne tam, kde sa cítia byť. Maroon 5 na tejto platni údajne predstavuje svoju pravú identitu. Nakoľko sa im podarí presvedčiť aj svojich fanúšikov?

Prvému singlu z albumu chýba akýkoľvek nápad a bohužiaľ i bežný, teda nepozorný poslucháč razom zistí, že ide o mierne nepovedané nevydarený klon predchádzajúceho megahitu This Love. A ako to už pri kópiách býva, nikoho nezaujímajú. Určite si nájde svoje miesto v playlistoch rádií, avšak dlhá životnosť sa mu nedá predpovedať.

Dôležitú úlohu v tejto, ale i v ďalších skladbách zohráva klavír, ktorého prítomnosť je prinajmenšom iritujúca. Zahlušuje všetky ostatné nástroje, ktoré sa strácajú v jeho zvuku. Trochu nečakane, avšak našťastie pre samotnú kapelu, klavír sa kdesi v polovici stráca, akoby by formácia chcela rozdeliť svoj materiál na dve samostatné časti, hoci to na prvé počutie je absolútne bezdôvodný a pravdepodobne i náhodný krok. Bohužiaľ, kapela odhodila rock a vydala sa popovou cestou, v nádeji, že na svoju stranu získa ešte viac poslucháčov. Bohužiaľ, tento raz to nevyšlo. Druhý album Maroon 5 nepotvrdil kvality kapely a mnohí si myslia, že ich predošlý úspech bol dielom náhody. Osobne si to nemyslím, iba mám pocit, že chlapci zaspali na vavrínoch. Ich nový album sa dá počúvať, no chýbajú mu hity, ktoré by prevalcovali hitparády. Bohužiaľ, tento raz to jednoducho nevyšlo.

Aktuálnu zostavu Maroon 5 tvoria spevák a gitarista Adam Levine, gitarista James Valentine, klávesista Jesse Carmichael, basista Mickey Madden a perkusionista Matt Flynn. Nový album promuje singel Makes Me Wonder.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2007
Celkový čas: 45:00

Linky: www.maroon5.com, www.universalmusic.cz, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. If I Never See Your Face Again
02. Makes Me Wonder
03. Little Of Your Time
04. Wake Up Call
05. Wont Go Home Without You
06. Nothing Lasts Forever
07. Cant Stop
08. Goodnight Goodnight
09. Not Falling Apart
10. Kiwi
11. Better That We Break
12. Back At Your Door
 

Zdroj: TS MusicServer