Legenda talianskej populárnej, či skôr rockovej, alebo rovno iba hudby, sa tento raz s novým albumom poriadne poponáhľala. Iba na začiatku minulého roka totiž prišla na trh s projektom Grazie a pred pár týždňami už predstavila svoju aktuálnu novinku Pia: Come La Canto Io, s ktorou na domácom poli slávi veľký úspech.

Legenda talianskej populárnej, či skôr rockovej, alebo rovno iba hudby, sa tento raz s novým albumom poriadne poponáhľala. Iba na začiatku minulého roka totiž prišla na trh s projektom Grazie a pred pár týždňami už predstavila svoju aktuálnu novinku Pia: Come La Canto Io, s ktorou na domácom poli slávi veľký úspech.
Gianna Nannini je dlhoročnou hviezdou nielen na teréne domáceho Talianska, ale v celej Európe. Po hudobnej stránke skúsila už hádam všetko, od popu, cez drsný rock, koketovala s elektronickou tanečnou hudbou, aby vzápätí prišla s albumom pesničiek, ktoré nahrala so symfonickým orchestrom.
A ani na svojej aktuálnej novinke neostáva niť dlžná svojej povesti experimentátorky, ktorá dokáže zaujať opäť niečím novým, vyraziť tým poslucháčovi dych a získať si ho na svoju stranu.

Na albume Pia: Come La Canto Io sa Gianna Nannini pohráva s operou. Síce len veľmi okrajovo, ale citeľne. Platňa začína ako album vážnej muziky, s úryvkom árie, aby následne prešla do pilotného singla Dolente Pia, ktorý v súčasnosti speváčka predstavuje v množstve televíznych šou a na hudobných festivaloch, podporená tanečnou skupinou mladých tanečníkov, čo je v jej estrádnej kariére ďalší nový prvok.

Avšak vráťme sa späť k platni. Tá na ploche trištvrte hodiny prináša jedenásť skladieb, ktoré sa nesú v príjemnej pop – rockovej rovine, sú melodické, príjemné, chutné, veľmi dobre sa počúvajú a čas pri nich plynie veľmi dobre.
Ako som už spomínal, Gianna Nanini koketuje na svojom novom albume s operou, čo sa odrazilo najmä na počiatku albumu, v minútu a pol trvajúcom intre La Divina Commedia, ktoré následne plynulo prechádza už do spomínaného pilotného singlu Dolente Pia. Spoločne tieto dve veci, ktoré Gianna predstavuje aj na pódiu, tvoria prvých sedem minút vydareného projektu,
Následne speváčka skĺzne do „vážneho umenia“ pri duete Contrasto, v ktorom sa tvorcom nádherne podarilo spojiť operu prostredníctvom operného speváka a estrádny žáner prostredníctvo melodických gitár, čím vznikla unikátna skladba, ktorej dôkazom je fakt, že Nannini bravúrne asistuje opernému spevákovi a spojenie ich hlasov prinieslo minimálne zaujímavú skladbu, ktorá speváčka opäť stavia do novej polohy.

Album Pia: Come La Canto Io prináša so sebou bezpochyby niekoľko nádejných hitov, ktoré speváčka v plnej miere využije na teréne domáceho Talianska. A je úplne jedno, či prostredníctvom tajomnej balady Mura Mura, alebo dynamickej skladby Le Corna.

Gianna Nannini je na svojom albume veselá, i temná, jemná, i ukričaná a poslucháčovi ponúka všetko zo svojich možností. Ako komplet je album bezpochyby unikátom. Zároveň je to však nepochopiteľne už štvrtá platňa speváčky, ktorá sa nedostáva na náš trh a zadovážiť si ju môžete najľahšie prostredníctvom internetových obchodov z hudbou. Tá námaha v tomto prípade za to naozaj stojí.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2007
Celkový čas: 44:47

Linky: www.giannanannini.it


Zoznam skladieb:
01. La Divina Commedia
02. Dolente Pia
03. Mura Mura
04. Non Piu Sole
05. Contrasto
06. Le Corna
07. Le Gelosia
08. Dolente Pia (Voce Prigioniera)
09. Testamento
10. Settimanima
11. Meravigliati I Boschi

Zdroj: TS MusicServer