Celkom som rád, že Vianoce sú iba raz do roka, a že sú v podstate jediným tak silným sviatkom, že sa každoročne vyrojí množstvo hudobných albumov s danou tematikou.

Celkom som rád, že Vianoce sú iba raz do roka, a že sú v podstate jediným tak silným sviatkom, že sa každoročne vyrojí množstvo hudobných albumov s danou tematikou. Je ich totiž toľko, že nielenže spotrebiteľ nestíha vnímať ich vydávanie, ale pokiaľ by sa chcel zamerať na všetky a porovnávať ich, tak nemá šancu.

Jeden z najnovších projektov si zobralo vianočné koledy na paškál v podobe úprav ľudovej hudby. Skupina Profil prináša teda iný rozmer, iný pohľad na vianočnú hudbu, pretože priznávam, že v takejto podobe som ešte koledy nepočul. Niežeby som ich v takejto podobe vyhľadával, to ani náhodou, ale ako spotrebiteľský pohľad je to veľmi zaujímavé.

Kapela, ktorá oslávi tento rok na Vianoce svoje 33.výročie existencie, sa rozhodla osláviť tento sviatok veľmi štýlovo – vydaním vianočného albumu plného pôvodných slovenských vianočných kolied. Profil je vo svojom hudobnom žánri zavedená značka, má za sebou množstvo úspešných albumov a vianočné koledy sú milým darčekom nielen pre ich fanúšikov.

Hudobne ostala formácia Profil v koľajách, ktoré má za tridsaťtri rokov svojej existencie poriadne schodené, preverené a u poslucháčov osvedčené. Jednoduché hudobné základy z kultúrnych domov, klasika, tradícia a vianočné pesničky spievané po slovensky a so všetkou úctou k tejto tradícii. Tak prečo nie?

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 40:49
Linky: www.sonybmg.sk, www.dvdbest.sk

ZOZNAM SKLADIEB
01. Noc nad Betlemom
02. Buďme všetci potešení / Tá prekrásna panna
03. Spinkaj dieťa
04. Pospešte sem pastuškovia / Do hory do lesa valasi
05. Ježiško maličký
06. Hviezdičky na Betlem svietia
07. Dnešný deň sa radujme / Ó chýr preblahý
08. Uspávanka
09. Rolničky
10. Tichá noc
11. Vianočný vinš

Zdroj: TS MusicServer