Je to neuveriteľné. Prvý raz som sa veľmi potešil, keď som zistil, že sa Made II Mate, prvá skutočná slovenská funky skupina, vracia na hudobnú scénu.

Je to neuveriteľné. Prvý raz som sa veľmi potešil, keď som zistil, že sa Made II Mate, prvá skutočná slovenská funky skupina, vracia na hudobnú scénu. Teda zatiaľ iba výberom svojich najväčších hitov, ale v čase, keď od nich v obchode nedostanete nič, je to úžasné. Navyše, v zozname skladieb na CD zistíte, že na ňom nájdete aj pesničky, ktoré hádam na žiadnom nosiči ešte ani nevyšli.

Druhý raz som sa potešil, keď som odchádzal z práce a strčil som CD do prehrávača v aute. Vonku svietilo slnko, cestou okolo jazera som si všimol, že je tam, ako sa patrí, hlava na hlave a všetci sú spokojní. Aj ja, pretože som počúval najväčšie hity Made II Mate a bolo mi strašne príjemne, a strašne fajn. Akoby som sa odrazu ocitol v inej dimenzii, v inom svete, kde všetky problémy odrazu idú bokom a je pohoda.

Priznávam, že pri hlase Katky Korczek ma mrazilo už v momente, keď som počul prvé CD skupiny Made II Mate so spermiou na obale a videl ich videoklip, v ktorom sa (hádam po prvý raz vôbec v takomto diele) objavil odhalený penis bez grafických úprav (rozumej mriežkovania na obrazovke). Katka je skutočne echt baba a myslím to najlepšie, ako sa dá a hlasovo na ňu v našom šoubiznise dosahuje iba málokto. Preto mi je veľmi ľúto, že od ukončenia existencie formácie Made II Mate sa na hudobnej scéne objavuje iba veľmi sporadicky, skôr ako súčasť nejakých iných projektov. Ja však už niekoľko rokov čakám na jej sólovú platňu, ktorej som sa dodnes nedočkal a veľmi ma to mrzí, pretože by som z nej určite zomrel.
Vráťme sa však k Made II Mate a k ich výberovému CD, ktoré mapuje obdobie tejto formácie v rokoch 1994 – 1998, štyroch maximálne plodných rokov excelentných hudobníkov. Úžasné je to, že ich činnosť skončila pred desiatimi rokmi. Po tak dlhom čase vychádzajú na CD ich najväčšie hity a aj po tak dlhom čase znejú tak úžasne aktuálne, živo a sviežo, až je to neuveriteľné. Dokonalý album, bez jedinej chyby.

Kompilácia toho najdôležitejšieho od legendárnej a kultovej slovenskej skupiny 90-tych rokov z dlhodobo nedostupných albumov Part 1, Future In Our Hands, Carousel Life, Made II Best, Tvävä, Bratislavská beatová omša, obsahuje aj špeciálny bonus od formácie Funkiez, ktorá sa k odkazu Made 2 Mate otvorene (a celkom pochopiteľne) hlási.

Vydavateľstvo: Opus, 2008
Celkový čas: 77:21

Linky: www.opus.sk, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
01. Do U Love Me?
02. Dream On
03. Fönky nálada
04. I Just Called 2 Say I Love You
05. Street Dance
06. By The Way
07. Change Your Mind
08. Internacionála (Slová, slova, words)
09. Little Girl
10. Sexy Lady
11. Shoopinana
12. Mr. Moon
13. Leaving The City
14. Let Me Follow U
15. Fathers And Sons
16. Game Is Over
17. Santa Claus Is Coming To Town
špeciálny bonus od FUNKIEZ
18. Kráľ diskoték

Zdroj: TS MusicServer