Osemnásobná držiteľka cien Grammy, Barbra Streisand, vydala po šiestich rokoch novú skladbu. Tá bude súčasťou šesťdielnej série Tetovač z Auschwitzu, ktorá bude mať premiéru 2. mája. Emotívnu baladu zložili Hans Zimmer, Kara Talve a Walter Afanasieff. Dopĺňa ich Londýnsky symfonický orchester pod vedením Williama Rossa.

"Vzhľadom na nárast antisemitizmu v dnešnom svete, som chcela v kontexte tejto série zaspievať Love Will Survive, aby som si pripomenula šesť miliónov duší, ktoré boli stratené pred takmer 80 rokmi. A tiež povedať, že aj v najtemnejších časoch môže sila lásky zvíťaziť a vydržať," povedala Streisand vo vyhlásení.

"Barbra Streisand je jednou z najrenomovanejších umelkýň na svete a sme veľmi poctení, že s ňou môžeme spolupracovať," povedala Claire Mundell zo Synchronicity Films. "Barbra a jej tím vytvorili najkrajšiu pieseň na základe hlavnej témy Hansa a Kary pre šou, ktorá zhŕňa kľúčové posolstvo série: láska prežije. Nahrávanie piesne s ikonickým vokálom Barbry a Williamom Rossom dirigujúcim LSO v Abbey Road Studios bolo nezabudnuteľným momentom a spomienkou, ktorú si budem navždy ceniť. Sme nadšení, že si týmto spôsobom môžeme uctiť pamiatku Lali a Gity s týmto krásnym originálnym hudobným dielom," dodala výkonná producentka seriálu.

Tetovač z Auschwitzu rozpráva príbeh slovenského Žida menom Lali. Po deportácii do smrtiaceho koncentračného tábora Auschwitz je nútený tetovať identifikačné čísla na ruky prichádzajúcich väzňov. 

Text: Hudba.sk (zdroj: Variety.com)