Sierra a Bianca Cassidy sa nikdy netajili svojim vysoko avantgardným prístupom k tvoreniu hudby a živým vystúpeniam. Inak tomu nebolo ani v rámci toho pražského, ktoré odohrali na doskách Divadla Archa 24. júla.

Ustálenú koncertnú zostavu v zložení Gaël Rakotondrabe (klavír) a Bolsa (bubny) pre tentokrát doplnil beatboxer Tez zaskakujúci za Spleena. Prvé tóny skladby R.I.P. Burn Face z nového albumu Grey Oceans začali preplneným divadlom znieť iba niečo po pol deviatej.

Práve spomínaná platňa predstavovala gro celého setlistu, na prvý singel a zároveň pieseň, na ktorú sestry natočili videoklip – Lemonade – si však návštevníci museli počkať až do polovice koncertu.

Neveľké pódium obsahovalo pre CocoRosie natoľko typické, vlastnoručne upravené, hudobné nástroje. Pozornosť pútali najmä identické Bolsove bubny vytvorené z vyhodených vecí dennej potreby a Biancine samplovacie mašinky s predpripravenými zvieracími zvukmi, či prednahratými diktafónovými kazetami.


Jediný priamy predel v takmer dvojhodinovým koncertnom programe predstavovala beatboxová vsuvka v podaní Teza. Ten sa predviedol za doprovodu skandujúceho davu, ktorý si hneď na to vyžiadal skladbu Fatherhood, tentokrát už v podaní celej kapely. Záver koncertu predznamenávali Hopscotch a výrazne upravená Turn Me On – pôvodne od Kevina Lyttla – pričom riadnu časť vystúpenia zakončili sestry piesňou Fairy Paradise.

Česko-slovensko-rakúske publikum si Sierru a Biancu vytlieskalo na pódium ešte raz, aby zahrali svoje typické prídavky Werewolf a Tranny Power. Nečakaným, no o to príjemnejším bonusom sa stala posledná skladba večera, ktorá nebola v pôvodnom setliste a bolo zjavné, že sa sestry po rozsvietení svetiel objavili na pódiu úplne nečakane.

Turné k albumu Grey Oceans bude pokračovať v Budapešti (26. júl, Gödör Klub) a Viedni (27. júl, Arena Open Air), pričom sa počas augusta presunie do svojej ázijskej časti.

Setlist:

R.I.P. Burn Face
Undertaker
Black Rainbow
The Moon Asked The Crow
Smokey Taboo
Grey Oceans
Lemonade
K-Hole
Tez (Beatbox)
Fatherhood
Happy Eyez
Hopscotch
Turn Me On (Kevin Lyttle cover)
Promise
Fairy Paradise
Werewolf
Tranny Power
bonusový prídavok

Autor: Miroslav Meňhert
Foto: Kryštof Havlice

Súvisiaci interpreti: Cocorosie, Kevin Lyttle