Nový album slovenského popového speváka Bystríka uviedla do života dvojica Zuzana Smatanová a Branislav Bystriansky. Platňu Bublifuk, ktorá vznikala niekoľko mesiacov, nepokrstili inak ako detským bublifukom. Najnovší album je pritom už treťou štúdiovou nahrávkou, ktorú si pod svoje krídla zobrala producentská trojica Marián Kachút, Tomáš Zubák a Peter Graus.

Krstu, ktorý sa odohral v domáckej atmosfére bratislavskej reštaurácie Al Dente, však predchádzala séria gratulácií. Večer otvoril spevák Robo Papp nasledovaný krátkym tanečným vystúpením tanečnej skupiny Spin pod vedením Jara Bekra.

Bystrík sa v sprievode svojej kapely postavil na pódium až pár minút po ôsmej hodine, aby odohral trojicu skladieb - Slnko nespáli, Neviem byť sám a Bublifuk - z nového albumu.

"Myslím si, že Bystrík sa veľmi posunul dopredu. Blahoželám mu a teším sa, že onedlho vyrážame na spoločné turné. Prajem mu najmä úspešný singel a to, aby sa album dostal medzi čo najviac ľudí," povedala Zuzana Smatanová iba pár chvíľ predtým, ako spoločne s Braňom Bystrianskym pokrstila čerstvo vylisované CD bublifukom.



Po oficiálnom krste však nasledoval ďalší, údajne "neoficiálny", o ktorý sa postaral Braňo Bystriansky, známy najmä z televízneho seriálu Panelák. So slovami - "Keďže je svätá pravda, že črepy prinášajú šťastie, tak si myslím, že je potrebné spraviť toto..." - hodil nový album o zem.

Nahrávka, na ktorej sa textársky podieľali okrem samotného Bystríka aj Vlado Krausz, Andy Ďurica a Jozef Husovský, obsahuje dovedna štrnásť skladieb vrátane bonusu Bez slov.


Bystrík - Bublifuk (25.10.2010, Bratislava)

Aktuálne sa Bystrík pripravuje na veľké slovenské turné spoločne so Zuzanou Smatanovou a Adamom Ďuricom, v rámci ktorého navštívia osem miest:

18. 11. - Michalovce / ŠH 1.BK
19. 11. - Bardejov / ŠH Mier
20. 11. - Banská Bystrica / ŠH Štiavničky
21. 11. - Košice / Infiniti aréna
28. 11. - Púchov / Športová hala
02. 12. - Bratislava / ŠH Pasienky
03. 12. - Martin / ŠH Podháj
04. 12. - Poprad / Poprad aréna

--
Text: Miroslav Meňhert
Foto a video: Boris Džurňák

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica, Bystrík, Robo Papp, Zuzana Smatanová