V rámci jarnej klubovej šnúry s názvom Zatancuj tour 2011 sa obľúbená pop-rocková kapela Para v piatok predstavila v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC). Napriek tomu, že nápis na vchode do budovy YMCA, kde klub sídli, hlásil "vypredané", ľuďom akoby sa nechcelo ukončiť pracovný týždeň a odštartovať víkend. Sála sa zapĺňala len ležérne a pravdepodobne aj z tohto dôvodu predkapela Walter Schnitzelsson svoj set spustila o pol hodinu neskôr ako bol začiatok koncertu plánovaný.

Svojím vystúpením však rýchlo upútala pozornosť a svižným tempom skladieb roztancovala niekoľko desiatok ľudí. Po nich sa už zaplnená hala dočkala členov skupiny Para. Večer plný prekvapení odštartoval hneď na začiatku spevák Lasky, ktorý po úvodných skladbách na chvíľu zmizol z pódia, aby sa naň vrátil už s úplne vyholenou hlavou.

Postupne odzneli skladby Ako najlepšie viem, Brutálna zostava, Keď ťa stretnem či Abstinent. Diváci nahradili speváka kapely najmä pri pesničke Otec, ktorú Lasky venoval prítomným rodičom jednotlivých členov kapely. Vzápätí prišlo druhé prekvapenie v podobe účasti slovenského speváka Roba Grigorova, ktorý spolu s Parou zaspieval a odohral svoj hit Edo.

Na koncerte nechýbal ani typický rockový prvok, kedy diváci niesli na rukách frontmana kapely Laskyho celou halou a to hneď dvakrát. Po oznámení poslednej skladby bolo všetkým jasné, že koniec je ešte ďaleko. Spevák pochválil skvelú atmosféru a spoluprácu divákov, označil ich za "prezidentov všetkých fanúšikov" a vzápätí kapela spustila prvý prídavok - Prezident. Koncert sa napokon predĺžil na dve hodiny, keďže kapela sa na pódium vracala až trikrát. Hudobný večer v MMC následne pokračoval vystúpením skupiny Kasinos.

Bratislavský koncert bol pre Paru štvrtý v rámci ich jarnej šnúry Zatancuj tour 2011. Skupina sa v sobotu predstavila aj v Banskej Bystrici, turné zakončí na východe - vo Svidníku (22. apríla) a v Košiciach (23. apríla).



--
Text: SITA, Marianna Mihálkinová
Foto: Marianna Mihálkinová