Na kapelu, ktorá vlastne v súčasnosti neexistuje, bol takmer do posledného miesta zaplnený Majestic Music Club veľmi pekný výsledok. Ale nie prekvapivý - veď Le Payaco má stále veľa priaznivcov. Dôkazom bol aj enormný úspech na najznámejšom slovenskom letnom festivale Bažant Pohoda, kde odohrali svoj prvý koncert od "ohlásenia rozchodu" v roku 2006. Klubový koncert v Bratislave bol ich druhým po päťročnej pauze. A ak by to malo závisieť od fanúšikov, určite by nebol posledným...

Trojica Tomáš Sloboda, Martin Stempel a Juraj Vitéz doplnená o hosťujúceho gitaristu Braňa Pacáka (Kukuspit) a perkusionistu Tea Heribana (Sounds Like This, Billy Barman, D. Nvotová...) otvorila štvrtkový večer skladbou Horská chata. Počas 90-minútového koncertu odzneli aj piesne ako Osol, Ako môj pes, Pes priateľ môj, Mierna letná citlivosť alebo Turn Around.

Najväčšie stotožnenie publika s textami Le Payaco bolo viditeľné pri skladbe Intelektuál, kedy pri refréne "Som intelektuáál" mnohí hrdo dvíhali smerom k pódiu ruky s pohármi piva. Samozrejme nesmela chýbať Sadni si mi na kolená z druhého albumu Okná vesmíru dokorán (2001), ktorá odznela v čase, keď už väčšina návštevníkov tancovala.

"Ďakujeme, že ste prišli, je to veľká česť pre nás," poznamenal Martin Stempel pred záverečnou piesňou vydareného koncertu Dobrý večer priatelia. "Jak sa vraví, navždy zbohem," zavtipkoval ešte Tomáš Sloboda.

Žiaľ, pamäťová karta vo fotoaparáte počas koncertu zrejme ochorela smútkom belasým, takže väčšina fotiek je nepoužiteľných... Aspoň pár sa ich podarilo zachrániť.



Aktuálny rozhovor s Le Payaco o veľmi zaujímavej minulosti a neistej budúcnosti kapely si môžete vypočuť v archíve relácie Pohoda_FM alternatívneho Rádia_FM (zo 4. 10. 2011).

--
Text a foto: Marianna Mihálkinová