V roku 2004 sa v speváckej súťaži Slovensko hľadá SuperStar objavil talentovaný mladík, ktorý svojím vystúpením zaujal takmer každého. Napriek tomu, že nepostúpil do finálovej desiatky, nezanevrel na hudbu a v roku 2007 vydal svoj debutový album. Reč je o mladom Prešovčanovi Zachariášovi Hubáčkovi. Dnes ho môžeme opäť vidieť na pódiu, opäť súťaží a opäť zaujal. Odborná porota mu dala svoj hlas a tak ho posunula do slovenského finále v súťaži Eurovízia 2009.

Zašo, si o krok bližšie k veľkému finále, takže sa fanúšikovia môžu tešiť na tvoje nedeľňajšie vystúpenie. Prečo si si do tejto súťaže vybral práve skladbu 'Bolo Bolo'?

Táto skladba je pokušením a zároveň výzvou. V texte sa spieva o šťastí dvoch ľudí, odohráva sa v nej príbeh. Zaujala ma svojou dynamickosťou a presvedčila ma ako autora natoľko, že som si ju vybral ako favorita pre Eurovision Song Contest 2009.

Kto sa autorsky podieľal na jej tvorbe?

Táto skladba vyšla už z osvedčenej autorskej dielne - hudba Miro Tásler, text Zachariáš Hubáček.

Počas vystúpenia ťa doprevádzali krásne tanečníčky, medzi ktorými sa predstavila aj divákom už dôverne známa Vierka Ayisi. Vierka, čo bolo pre teba tým rozhodujúcim momentom prijať Zašovu ponuku a vystupovať s ním v tejto súťaži?

Vierka Ayisi: So Zašom sa poznáme už dlhší čas a vlastne už v minulosti sme sa viackrát rozprávali o možnej spolupráci. Práve v týchto dňoch ma oslovil s myšlienkou, či by som mala záujem pripraviť choreografiu k jeho vystúpeniu na Eurovízii. Spočiatku som mala menšie obavy, ale akonáhle som si vypočula jeho súťažnú skladbu, rozhodnutie bolo jednoduché. Pesnička má rytmický podklad a Zašov hlas znel skvele. Takže toto bol ten rozhodujúci moment, prečo som sa rozhodla prijať jeho ponuku a som rada, že som sa podieľala osobne na tomto vystúpení.

Zašo: Chcel by som sa tiež poďakovať aj ostatným dievčatám, ktoré odviedli perfektnú prácu na pódiu - tanečníčka Lucka, vokalistky Kiky a Tiky, tiež módnu návrhárku Elenu Jazykovú a vizážistku Katarínu Spišákovu, bez ktorých by vystúpenie nemalo taký efekt.

Každá súťaž raz skončí. Čo v najbližšej dobe chystáš pre svojich fanúšikov?

Pripravujem album, na ktorom bude šesť singlov a tri tanečné remixy mastrované DJ-mi. Mal by vyjsť v priebehu apríla. Bude sa vydávať ako edícia za približne tri eura, aby bol naozaj dostupný pre všetkých.

Album je jedna vec, ale môžu ťa tvoji verní obdivovatelia vidieť v dohľadnej dobe vystupovať naživo?

Aprílové osvieženie si môžu fanúšikovia vychutnať v podobe Dance UP Párty. Objavím sa vo vyše 15 tanečných kluboch na Slovensku a v Čechách. Bude to prvé tanečné tour k môjmu v poradí druhému štúdiovému albumu.

B I O G R A F I A

Zachariáš Hubáček, narodený 12. novembra 1985 v Prešove, už ako šesťročný sólista vystupoval vo Varšave s tanečno-hudobným súborom Gymtang. V roku 1993 zahájil štúdium na základnej umeleckej škole, odbor spev. Absolvoval kurz herectva na súkromnej škole neďaleko svojho bydliska.

V roku 2003 vznikol na podnet akustického gitaristu Tomáša Fedorčáka dvojčlenný projekt Real Line, v ktorom Zašo pôsobil niekoľko rokov a práve tu na seba po prvýkrát upozornil ako nádejný popový spevák. Popri tom stihol v roku 2004 pod krídlami PKO spoločne s choreografkou Emíliou Szemannovou založiť tanečnú školu Episode, ktorá v tom istom roku získala na prestížnej prehliadke tanečníkov ocenenie Objav roka.

Nasledoval úspech v televíznom projekte Slovensko hľadá SuperStar, kde mu len o vlások uniklo finále na "divokú kartu". Aj napriek tomu v roku 2007 vydal svoj debut 'Zachary 21', ktorý pokrstil Kuly z Desmodu. Aktuálne pracuje na svojom druhom štúdiovom albume. K Zašovi dnes už neodmysliteľne patria aj jeho vokalistky KiKy a TiKy, s ktorými účinkuje aj v súťaži Eurovision Song Contest.

--
Text: Adriana Vašková
Foto: archív STV