Speváčka Katka Knechtová má za sebou leto plné festivalov a koncertov, na ktorých predstavila svoju novú kapelu, ale najmä debutový album 'Zodiak'. Teraz, keď už sú skladby z albumu fanúšikom dobre známe, vyrazí Katka na prvé sólo turné Zodiak Tour 2009, ktoré odštartuje 15. októbra v Žiline. O tom, aké má pred touto významnou udalosťou v jej kariére pocity, nám porozprávala samotná Katka.

"Začína to vo mne trošku vrieť. Veľmi sa na to teším, bude to pre mňa ďalšia skúsenosť a zážitok. Momentálne sa úplne všetko točí okolo turné, snažíme sa na to dobre pripraviť, aby samotné koncerty boli už len o hudbe a uvoľnení," prezradila redakcii portálu Hudba.sk.

O svojich pocitoch pred aktuálnymi vystúpeniami Katarína Knechtová hovorí:

"Chcem si to hlavne užiť. Podať čo najlepší výkon a verím, že sa mi podarí na ľudí preniesť prostredníctvom mojej hudby nejaké emócie, a že sa zároveň budú baviť. Ak sa toto podarí, budem šťastná."

Ešte pred samotným turné sa však speváčkini fanúšikovia môžu tešiť na dve novinky, ktorými sú nové single. Áno, sú dva. Jedným je skladba 'Píseň labutí', ktorú si Katarína zaspievala s českým spevákom Michalom Hrůzom. Ich spoločná pieseň sa bude nachádzať na Michalovom druhom štúdiovom albume. K skladbe je už dokonca aj natočený videoklip.

Katka si v skladbe vyskúšala češtinu a naopak Michal slovenčinu: "Spievam po slovensky, vo svojej reči, ale je tam part, kedy spolu spievame aj česky a Michal zase slovensky. Našťastie je text písaný tak, aby to ani pre jedného z nás nebolo 'bolestivé' zaspievať."

A ako k spolupráci vlastne došlo? "S Michalom sa poznáme už dlhšie a považujem ho za veľmi šikovného skladateľa. Keď som počula v rádiu 'Vodu živú', ktorú spievala Aneta Langerová, hneď som ho tam spoznala. Sme kamaráti, a preto som s tou ponukou súhlasila," prezradila nám Katka.

Druhým spomínaným singlom je skladba 'V krajine zázrakov', ktorá sa tak stane po skladbách 'Vo svetle žiariacich hviezd' a 'V tichu' v poradí tretím singlom z albumu 'Zodiak'. Jeho premiéra a zároveň aj premiéra videoklipu je naplánovaná na štvrtok 10. septembra.

Výber novinky mala Katka pevne vo svojich rukách, a ako nám prezradila, mala na to dôvod: "Tentokrát som si vybrala sama. Mám už dosť strednotempových pesničiek, ktoré 'nevadia' a spĺňajú všetky kritériá singlov. Je toho plný éter. Tak som si vybrala pravý opak. Uvidíme, čo sa stane. Možno si kopem hrob, ale nemohla som si pomôcť."

Text: Miroslava Kuracinová
Foto: Ľubo Rusnák – Hudba.sk