Slovenská speváčka Emma Llure vydáva nový, éterický singel Maps, ktorým si po debutovom EP Perspective (2022) opäť nachádza cestu do sveta hudby. Emotívna skladba si poslucháča podmaní svojou jemnosťou a ženskosťou.

"Napísaniu piesne väčšinou predchádza melódia alebo text. S Maps to bolo úplne inak – najprv prišiel pocit, ktorý som musela zhmotniť. Bol mojim kompasom nielen počas písania a produkcie piesne, ale aj pri kreslení storyboardov k videoklipu a vyberaní outfitov," opisuje proces tvorby Emma Llure. ,"Často som sa sama seba pýtala, ako najlepšie zachytím, čo cítim. Chcela som, aby bola láska cítiť vo všetkom, čo k tejto skladbe patrí. Tak sa z Maps stala moja úplná kreatívna srdcovka."

Na skladbe Emma spolupracovala s producentom Robertom Bruckym Bruckmayerom, ktorý sa prioritne venuje filmovej hudbe. Bohatý inštrumentálny základ dopĺňajú sláčikové nástroje, pod ktoré sa podpísali Rút Pajorková a David Števár. Tí sa v minulosti postavili na podium ako súčasť orchestra Cigánskych diablov. Skladba bola nahratá v štúdiu Randal Group Production pod záštitou producenta Ľubomíra Mazáka.

 

K singlu Maps vyšiel aj videoklip, ktorého réžia je prácou mladej interpretky. Cieľom Emmy Llure bolo vo vizuáloch zachytiť čaro a jemnosť, ktoré sprevádzajú prvotný pocit zaľúbenia. Hrejivú atmosféru piesne dotvára ilúzia východu slnka, ktorá presvetľuje jednotlivé scény. Videoklip sa natáčal v priestoroch kaštieľa Esterházy v Galante. O kameru a vizuálne efekty sa postaral Pierre Lexis (Lexis Production). Klip je súčasťou projektu Overlooked, ktorý spája začínajúce talenty zo slovenskej hudobnej scény. 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Andrea Súlovská z All About Music.