Po albume Paradiso Categorico, ktorý Home Made Mutant vydali koncom roka 2013, prináša skupina remixovú nahrávku skladieb na vinylových LP platniach. Milovníci gramofónov si tak prídu na svoje. Deväť skladieb dostalo novú podobu vďaka Matúšovi Širokému.

Ten stavil na elektronický podklad, ktorý dodal jednotlivým piesňam dynamickejší ráz.Prvé remixy vznikli zo skladieb Veterné mlyny a Výlet na Island, ku ktorým Matúš Široký dohral pár syntetických zvukov. "Bol som z toho nadšený. Matúš má veľký cit pre aranžmán. Vkusne doplnil akustické nahrávky a posunul ich ďalej. Navrhol som mu, že mu dám len vokály a nech ku skladbám urobí vo svojom duchu nové elektronické aranžmá. Dokonca som ho nabádal, aby zmenil štruktúry a experimentoval so skladbami," vyjadril sa Maroš Hečko z Home Made Mutant.

Tak vzniklo deväť skladieb, ktoré sa podľa jeho slov výrazne líšia od originálov. Matúš v nich totiž nepoužil ani jeden nástroj z pôvodnej nahrávky. Téma rozchodu po 15 rokoch, ktorá rezonuje v albume Paradiso Categorico, tak nadobúda nový rozmer.

Asi najlepšie vystihuje album skladba Kriedou, ktorá vás po dotyku ihly s platňou zavedie do "kriedou popísaných  rajských snov." Klip k skladbe Kriedou, v ktorom je prvý záber práve na platňu, režíroval Enrik Bistika. K piesni vznikol aj zvláštny klip režiséra Šimona Hornu, ktorý cez ročné obdobia vyrozprával príbeh troch žien. "Klip režisér ozvláštnil  3D animáciami, ktoré komunikujú s remixom a sú veľmi vkusne použité," dodal Hečko. Ďalší klip sa pripravuje k skladbe Tabule bez smeru.


Na platni sa okrem vokálov Maroša Hečka objavili Maja Hriešik, Jana Ambrózová, Monika Satková, Andrea Bučková a Nora Ibsenová. Remix skladieb pripravil Matúš Široký. Dizajn obalu platne vytvoril Ondrej Jób, fotografia na obale je od Jana Durinu.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Regina Annušová.
Foto: Facebook.com/HomeMadeMutant


Súvisiaci interpreti: Home Made Mutant