Kanadský spevák a hudobník Mac DeMarco sa predstaví v auguste v Česku a Rakúsku. Koncerty budú súčasťou jeho európskeho turné na podporu avizovaného nového albumu. Zastaví sa aj na jednom z najväčších stredoeurópskych hudobných festivalov.

Dvadsaťšesťročný rodák z Britskej Kolumbie vystúpi najprv 13. augusta v pražskej Meet Factory a o dva dni neskôr v Arene Wien. Medzitým odohrá ešte koncert na festivale Sziget v Budapešti. Vystúpenia budú súčasťou jeho európskeho turné k pripravovanému albumu This Old Dog, ktorý vyjde 5. mája. Spevák z neho teraz predstavil naraz dva single. Prvý sa volá rovnako ako celý album. Druhá pieseň dostala názov My Old Man.



Mac DeMarco, vlastným menom Vernor Winfield McBriare Smith IV., sa pohybuje na scéne od roku 2008. Prvú štúdiovku Ying Yang ponúkol v roku 2010, pričom ju vydal pod pseudonymom Makeout Videotape. Pod týmto menom uviedol na trh aj štyri EP nahrávky a kompiláciu Eyeballing (2010) a následne začal vystupovať ako Mac DeMarco. V roku 2012 mu vyšiel album 2, po ktorom nasledovala štúdiovka Salad Days (2014). Okrem toho má na konte aj nahrávky Rock And Roll Night Club (2012) či Another One (2015). 

Zdroj: SITA
Foto: Coley Brown

Súvisiaci interpreti: Mac Demarco