Orchester Bratislava Hot Serenaders oslavuje 30. výročie svojho pôsobenia najlepším možným spôsobom, a to novým, v poradí už trinástym albumom. Pôvodne ho členovia orchestra chceli optimisticky nazvať My Troubles Are Over, v nádeji, že pandémia už pominie a svitne na lepšie časy.


Nakoniec sa však rozhodli pre názov
As Time Goes By, čím chcú svojim fanúšikom pripomenúť, akú dlhú a úspešnú cestu už spoločne prešli. Zároveň je to názov jednej zo skladieb na albume, ktorú preslávil kultový film Casablanca a neskôr bola zaradená medzi 10 najväčších hitov 20. storočia. 

Svetová premiéra albumu sa uskutočnila v priestoroch Kulturfabrik Hainburg, kde orchester už tradične hráva na festivale venovanom odkazu Josepha Haydna. Trinásty album orchestra Bratislava Hot Serenaders prináša 20 skladieb, ktoré patria k najlepším a najhranejším kusom tejto i minulých sezón. Trinástka teda pre orchester a jeho priaznivcov rozhodne neznamená nešťastné číslo. Album v tomto náročnom pandemickom období mohol vyjsť aj vďaka Fondu na podporu umenia. 

Bratislava Hot Serenaders, Kulturfabrik Hainburg Zdroj: Florian Simon

Unikátny slovenský jazzový orchester Bratislava Hot Serenaders je špičkovým hudobným telesom svojho druhu na svete. Špecializuje sa na autentickú interpretáciu jazzovej a tanečnej hudby 20. a 30. rokov. Na Slovensku je širokej verejnosti najviac známy spoluprácou s legendárnym Milanom Lasicom, s ktorým nahral tri úspešné a populárne albumy (Ja som optimista, Celý svet sa mračí, Keď zastal čas). Neoddeliteľnou súčasťou orchestra sú speváci – crooner Miloš Stančík a dievčenské vokálne trio Serenaders Sisters. Umeleckým vedúcim orchestra je známy špičkový trubkár a pedagóg Juraj Bartoš.

Orchester má za sebou veľké množstvo koncertov na domácej i zahraničnej scéne, ako aj množstvo úspešných vystúpení na prestížnych jazzových festivaloch v Európe a Ázii. Pravidelne koncertuje na svojej domovskej scéne v spoločenskom dome Nivy v Bratislave, kde aj nahráva svoje albumy.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za Bratislava Hot Serenaders poskytol Matej Šálek. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Bratislava Hot Serenaders®️