Nemecký dídžej Paul van Dyk vyhlásil, že Madonna na Ultra Music Festivale urobila najväčšiu chybu vo svojej kariére. Narážal tým na otázku, ktorú položila publiku. "Koľko ľudí v tomto publiku videlo Molly?" spýtala sa. Molly pritom rovnako ako akronym MDMA, ktorý súvisí s Madonniným novým albumom MDNA, označuje extázu.

"Domnievam sa, že veľmi nepremýšľala. Myslela zrejme len na to, že sa musí spojiť s mladým publikom a urobila najväčšiu chybu svojej kariéry," vyjadril sa Paul van Dyk pre magazín Billboard. "Madonna bola naozaj hlúpa, keď spomenula narkomániu pred davom 18-ročných ľudí. O tomto nie je hudba, je to skutočne kontraproduktívne," dodal.

Popovú kráľovnú predtým ostro kritizoval i hudobník Deadmau5. Ten na sociálnej sieti Facebook zverejnil odkazy plné vulgárnych vyjadrení na Madonninu adresu. Speváčka sa bránila na Twitteri. "Nepodporujem užívanie drog a ani som ho nikdy nepodporovala. Narážala som na pieseň Have You Seen Molly, ktorú napísal môj kamarát Cedric Gervais. S ním som takmer pracovala na mojom ostatnom albume," uviedla.

Cedric Gervais - Have You Seen Molly? (upútavka na videoklip)

Madonna svoju dvanástu štúdiovku MDNA uviedla na trh v pondelok 26. marca. Prvým singlom je pieseň Give Me All Your Luvin'. Nedávno predstavila video k druhému singlu Girl Gone Wild, ktoré webstránka YouTube označila za nemravné a zablokovala ho pre neplnoletých užívateľov.

Album MDNA obsahuje dovedna dvanásť skladieb, na ktorých Madonna spolupracovala s producentmi ako William Orbit, Benny Benassi alebo Martin Solveig. Je to pre ňu prvá štúdiovka po štyroch rokoch od albumu Hard Candy (2008). Zároveň je to jej prvý album vydaný prostredníctvom vydavateľstva Interscope Records, s ktorým podpísala zmluvu po odchode od Warner Bros. Records.

Novinku Madonna naživo predstaví na svetovom turné. Šnúru odštartuje 29. mája koncertom v izraelskom Tel Avive. Od 7. júna do 21. augusta bude vystupovať v Európe a od 28. augusta do 20. novembra ju uvidia fanúšikovia v Severnej Amerike.

Najbližšie pri Slovensku bude v nedeľu 29. júla, kedy sa ukáže vo Viedni na Štadióne Ernsta Happela. Vstupenky na tento koncert sa v sieti Eventim predávajú za 51 až 236,50 eura.

Informácie pochádzajú z webovej stránky Billboard.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Madonna.com

Súvisiaci interpreti: Madonna, Paul Van Dyk