Mestský hudobný festival BA City Beats ponúkol v rámci svojho prvého ročníka vystúpenia interpretov z deviatich krajín. V tomto smere nebude výrazne iné ani jeho pokračovanie, ktoré sa uskutoční 20. a 21. júna. V Bratislave totiž vystúpi štvorčlenné zoskupenie Sísý Ey z Islandu a formácia Tamir Grinberg Trio z Izreala.

"Tamira sme objavili v Jeruzaleme a jediné, nad čím sme uvažovali bolo to, v akej zostave u nás vystúpi. Existovalo viacero možností, hráva aj s väčšou kapelou a tiež sám, tak sme zvolili zlatú strednú cestu a predstavíme ho v triu," uvádza na margo talentovaného tínedžera za organizátorov festivalu Ján Papač.

Tamir Grinberg si za svoju tvorbu a skladby ako I Was Made To Love Her alebo Telephone Blues už vyslúžil nálepku "najlepší izraelský bluesman" a tiež označenie "nový Otis Redding". S touto legendou ho spája podobný hlasový prejav a láska k starému soulu a R&B.


Sísý Ey je formácia, ktorú tvoria tri sestry a DJ a producent Oculus. Ich hlavným zámerom je hrať houseovú hudbu doplnenú o ženské vokály, pričom dôraz kladú aj na vizuálnu stránku vystúpení. Ich prvým výraznejším úspechom je singel Ain't Got Nobody, ktorý má na YouTube už takmer 200-tisíc pozretí.

"Sísý Ey sme si vypočuli a pozreli na showcase festivale Eurosonic v holandskom Groningene. Po ich vystúpení sme za nimi prišli do šatne a spýtali sa, či by si nechceli zahrať na Slovensku. Boli veľmi prekvapení, že sme o nich ihneď prejavili záujem, no zároveň nadšene súhlasili. Dostať sa na nový trh je pre mladú, začínajúcu kapelu nesmierne náročne, a preto sme radi, že sme im ukázali, že to ide," okomentoval výber Ján Papač.


Okrem uvedených formácií sa na festivale BA City Beats, ktorý sa uskutoční 20. a 21. júna na Pláži pod Ufom, predstavia také mená ako John Newman, Jazzanova, Fink či Lulu James. Ešte pred podujatím sa uskutoční samostatný koncert Jamieho Culluma, ktorý vystúpi 19. júna v Aegon Aréne NTC.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Papač, PR manažér festivalu BA City Beats. Viac na www.bacitybeats.sk.