Autori a hlavní protagonisti projektu Hodek & Gajlík Factory, bubeník Dávid Hodek a klavirista Tomáš Gajlík, sa len nedávno vrátili z Ameriky. Za veľkou mlákou boli finalizovať svoje prvé spoločné CD, ktoré vydajú v priebehu mája. Skladby z neho otestovali v renomovaných hudobných kluboch New Yorku.

Pred krstom svojej novej nahrávky a štartom slovensko-českého turné odleteli zakladajúci členovia zoskupenia Hodek & Gajlík Factory do New Yorku. Za veľkou mlákou strávili bubeník Dávid Hodek a klavirista Tomáš Gajlík bezmála celý apríl, aby tu sfinalizovali posledné povinnosti späté s budúcnosťou cédečka Puttin' Together.

Hoci platňu ako prví spoznajú slovenskí poslucháči a bezprostredne po nich české publikum, obaja jej autori si uvedomujú, že vytvorili produkt obzvlášť vhodný na export za hranice slovenskej hudobnej scény smerom k širšiemu publiku. Preto absolvovali rokovania v New Yorku, z ktorých by mala vzísť séria koncertov v Spojených štátoch.

"Mali sme stretnutie s agentom, ktorý pôsobí v New York City a zastupuje tam najväčšie hudobné hviezdy - Roberta Glaspera, Chrisa Dava a iných," hovorí Gajlík a jedným dychom dodáva, že sú na dobrej ceste, aby tento slovenský experiment spoznalo i americké publikum.

Ukážky z albumu Puttin' Together

Okrem toho si v rámci služobnej cesty dali za cieľ "naverbovať" na CD pár exkluzívnych hostí, ktorí doplnia už potvrdených - Anitu Soul, maďarského basgitaristu Tomiho Heiliga či DJa RAHATMAHATIXa. Misiu splnili a pre prvý album projektu získali anglického hosťa - saxofonistu a rapera Soweto Kincha, či americkú speváčku Alyson Williams.

Skladby z albumu si fanúšikovia môžu vypočuť prvýkrát naživo už 14. mája počas koncertu v bratislavskom klube Nu Spirit, kde dosku uvedú do života krstní rodičia Anita Soul, EgoIgor Kmeťo. Na druhý deň kapela vyrazí na turné po Slovensku a Českej republike.

Termíny a miesta turné k albumu Puttin' Together 2013:

14. 5. - Bratislava, Nu Spirit (krst CD)    
15. 5. -Nitra, Acafe
16. 5. - Banská Štiavnica, Art Cafe                      
17. 5. - Martin, Bar Museum                                 
18. 5. - Brezno, Bombura
22. 5. - Brno, Metro Music Bar (hosť: Monika Bagárová)
23. 5. - Praha, Jazzdock
24. 5. - Piešťany, Art Jazz Gallery
25. 5. - Galanta, Bar Archive

Zdroj: Soul For Show
Foto: Simona Hulmanová, archív Hodek & Gajlík Factory