Slovenský hudobník a spevák Peter Cmorik spojil sily s o 15 rokov mladším Martinom Harichom a výsledkom je ich spoločná skladba Oh My Bro, ktorú by fanúšikovia mohli počuť už o niekoľko týždňov. Okrem toho víťaz druhej série Slovensko hľadá SuperStar aktuálne spolupracuje aj s Petrom Bičom.

"Martin si žije vlastným životom, má niekoľko albumov a darí sa mu, koncertuje... Poznáme sa a aj sa často stretávame, takže slovo dalo slovo a napísal som jednu takú peknú letnú anglickú pesničku, ktorú sme už aj nahrali," prezradil Peter Cmorik v rozhovore pre agentúru SITA. "Teraz čakáme na mixáž. Bude sa volať Oh My Bro a za pár týždňov by už mohla byť vonku. Bude k nej aj klip," dodal spevák.

Ako ďalej uviedol rodák z Rožňavy, na jeseň chystá i nový album. Produkovať by ho mal hudobník Peter Bič. Album by chceli vydať v anglickom jazyku. "Pesničky sa rodia a vyzerajú, že sú dobré, texty mi píše jedna slečna, ktorá žije v Londýne. Pravdepodobne spravíme aj slovenský ekvivalent, i keď ja by som sa asi radšej pridŕžal toho anglického. Vonku by mal byť dúfam okolo októbra," poznamenal.

Peter Bič Cmorika zaangažoval i do ďalšej spolupráce a známy spevák nahral vokál do piesne Flying na druhý album formácie Peter Bič Project - Just a Story, ktorý oficiálne vychádza práve dnes. "Vzniklo to čírou náhodou. Bol som akurát v Košiciach a chcel som Petra zavolať na kávu a on že je v štúdiu a že aby som sa prišiel k nim pozrieť. A keď som prišiel do štúdia, akurát nahrávali tú pesničku a bolo to. Peter naraz, že 'To ty musíš naspievať ten vokál!' a zrazu som stál za mikrofónom, ani som sa nestihol rozospievať," zasmial sa Cmorik.

V lete plánuje veľa vystupovať. "Budú festivaly a koncerty, hráme dosť v Čechách, začali sme minulý rok a celkom sa nám tam začalo dariť, takže je to fajn, trošku sa rozširujeme. Teraz, keď spravíme ten anglický album, tak by sme sa chceli rozšíriť aj niekam ďalej, aspoň do severných Čiech a severného Maďarska," zavtipkoval. S kolegami z kapely si podľa jeho slov v lete aj spoločne oddýchnu. "Prvý raz v živote pôjdeme na kapelnú dovolenku, že celá kapela plus priateľky, takže na to sa veľmi tešíme. Berieme aj nejaké nástroje a dúfam, že si to užijeme," uzavrel spevák.  

Zdroj: SITA
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Martin Harich, Peter Cmorik