Anglický hudobník Elton John sa chce naďalej stretnúť s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Vyhlásil to v pondelok počas koncertu v Moskve. Spevák si vlani v novembri s politikom dohodol stretnutie, počas jeho aktuálnej návštevy krajiny sa však pre časové dôvody neuskutočnilo.

"Ako niektorí z vás viete, dúfal som, že sa počas tohto výletu stretnem s prezidentom Putinom," uviedol Elton John na koncerte v Moskve. "Hoci to nebolo možné, som mu veľmi vďačný za to, že ma pozval, aby sme prediskutovali vážne témy v Rusku vrátane LGBT, HIV a AIDS. Veľmi dúfam, že si v budúcnosti na stretnutie nájdeme čas," povedal.

Minulý týždeň hovorca Kremľa Dmitrij Peskov oznámil, že sa plánované stretnutie hudobníka a politika neuskutoční. "Ich rozvrhy to neumožňujú. To však neznamená, že takéto stretnutie sa nebude konať inokedy," zdôraznil Peskov.

Hudobník, ktorý sa dlhodobo zastáva ruskej LGBT komunity a jej práv v krajine, sa vlani v septembri stal obeťou žartu komikov Vladimira Krasnova a Alexeja Stoljarova. Tí mu telefonovali, pričom jeden z nich sa vydával za Putina. Ruský prezident po medializácii žartu Johnovi zatelefonoval a ponúkol mu stretnutie, na ktorom budú môcť diskutovať o právach sexuálnych menšín.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Súvisiaci interpreti: Elton John