Necelý rok po vydaní prvého albumu zverejnila slovenská superkapela pre deti a ich rodičov novú pieseň, ktorá je predzvesťou druhej štúdiovky. Pesnička Princezná vyšla presne na Deň detí a po večne zasnívanom nezbednom chlapcovi Ťulinovi predstavuje novú dievčenskú postavu.

"Po prvom albume venovanom Ťulinovi prichádzajú na rad nové témy a nové postavy. Tou prvou je naša punková princezná," uviedla kapela Toddler Punk na sociálnych sieťach. Napriek rozprávkovému názvu je Princezná pesničkou s tradične civilným textom a hudbou, ktorá malých poslucháčov nepodceňuje a veľkých neotravuje.


Rovnako ako pri skladbách na debutovom albume, aj tentoraz kapela spolupracovala so spisovateľkou a textárkou Monikou Kompaníkovou. Spevák Ľuboš Kukliš je spoluautorom textu a autorom hudby, na guitalele hrá Oliver Rehák, na basgitare Jozef Vrabel a ženský sprievodný vokál naspievala Ali Kobzová. O produkciu piesne sa postaral Tom Lobb zo štúdia LVGNC a ilustrácie a video má opäť na svedomí Bianka Török.

Zaujímavosťou je, že členovia skupiny sa pri tvorbe a nahrávaní skladby Princezná vôbec nestretli - nahrali ju na diaľku počas karantény vo svojich domácich štúdiách. Dobrou správou je, že fanúšikovia originálneho projektu sa okrem kolekcie nových piesní môžu tešiť aj na ďalšiu knižku.

Prečítajte si: Toddler Punk je zábavnou mozaikou detského sveta, ktorej rozumejú aj rodičia

Text: Patrik Marflák
Vizuál: Bianka Török