Britská speváčka a hudobníčka Anna Calvi zverejnila skladbu Hunter. Novinka sa bude nachádzať na albume Hunter, ktorý 37-ročná interpretka vydá 31. augusta. Z očakávanej tretej štúdiovky predtým ponúkla singel Don't Beat The Girl Out Of My Boy, ku ktorému zverejnila aj videoklip.

Na albume spolupracovali aj Adrian Utley z Portishead či Martyn P. Casey z formácie Nick Cave and the Bad Seeds. "Čakala som päť rokov na tento moment. Čakala som, až kým som začala cítiť, že táto hudba je tá pravá, že sa za ňu môžem postaviť a že je to to najlepšie a najúprimnejšie umenie, ktorá dokážem ponúknuť. Do tejto nahrávky som dala všetko, všetku moju lásku, cit, každý kúsok mňa samotnej môžete nájsť v tejto hudbe," uviedla Anna Calvi predtým na margo novinky.

Slovenskí fanúšikovia si budú môcť vypočuť jej nové skladby aj naživo. Anna Calvi sa vráti po piatich rokoch opäť na Slovensko, keď sa 12. novembra predstaví v bratislavskej Novej Cvernovke.


Anna Calvi je charakteristická svojským prejavom, hrou na gitare a silným hlasom. Debutovala v roku 2011 eponymným albumom, ktorý nominovali na prestížnu Mercury Prize. Z tejto nahrávky, na ktorej sa podieľali aj producent Rob Ellis a legendárny Brian Eno, pochádzajú single Blackout, Desire a Suzanne & I.

V roku 2013 vydala druhú štúdiovku One Breath, ktorá sa takisto uchádzala o Mercury Prize. Na konte má aj nomináciu na BRIT Award. V minulosti už vystúpila na festivale Pohoda i v bratislavskej Starej Tržnici.

Zdroj: SITA (NME), edit Hudba.sk
Foto: Facebook.com/annacalvi

Súvisiaci interpreti: Anna Calvi