Najhlučnejšia skupina na svete oznamuje svoj dlho očakávaný návrat na Slovensko. V rámci turné The Blood Of Our Enemies Tour 2025 sa americká heavy/power metalová legenda Manowar v piatok 24. januára predstaví v bratislavskej Peugeot Aréne (NTC). Naposledy sa kapela, ktorá budúci rok oslávi už 45 rokov od svojho vzniku, u nás predstavila v roku 2016.

"Sme nadšení, že sa konečne môžeme opäť spojiť s našou Armádou nesmrteľných na Slovensku! Naši fanúšikovia po tom túžili už mnoho rokov a my tiež. Tvrdo sme pracovali, aby sa nám to podarilo na tomto nadchádzajúcom turné!" povedal basgitarista a hlavný skladateľ skupiny Joey De Maio, ktorý je spolu so spevákom Ericom Adamsom jediným členom Manowar už od začiatkov kapely v roku 1980. "Pripravte sa na roztápajúce sa tváre, chválospevy a šou, na ktorú sa bude spomínať naveky," dodal De Maio.

Chválospevom sa po spomínanom koncerte v roku 2016 nevyhol ani náš redaktor Adrián Kozák, ktorý sa pritom na koncert vybral ako nefanúšik. "Tie najsilnejšie momenty vyzneli skvelo a ak môžem použiť silné slovo – pompézne. Veľmi intenzívne to vnímali všetci prítomní a uvedomil som si, že takí, ktorých by to nebavilo, sa tam jednoducho nenachádzali. (...) Keď som si po odznení posledných tónov víťazne bral zo šatne svoje brnenie a nasadol na koňa, došlo mi, že aj keď ma Manowar záujmovo míňa, refrén Warriors of the World United poznám naspamäť," napísal v reportáži.

Lístky na koncert Manowar sú od dnes v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Pripomenú dva zásadné albumy spred štyroch dekád

Blood Of Our Enemies Tour 2025 bude oslavou dvoch veľkých míľnikov v diskografii Manowaru – Hail to England a Sign of the Hammer. Oba albumy vyšli v roku 1984, majú teda už 40 rokov a spolu s ďalšími ikonickými hymnami tejto kapely písali históriu metalu. Aj preto sú viaceré koncerty tohto turné už niekoľko mesiacov vopred vypredané.

Čerstvo pridaný koncert v Bratislave 24. januára 2025 bude o to výnimočnejší, že pôjde o úplne prvú zastávku turné a zároveň jedinú v strednej Európe okrem Nemecka. Dá sa preto očakávať aj početná návštevnosť z okolitých krajín. Okrem spomínaných albumov samozrejme v setliste nebudú chýbať ani najväčšie hity kapely. Všetky podrobnosti o turné nájdete na jej oficiálnom webe manowar.com/tour.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Manowar vystúpi 24. januára v Bratislave Zdroj: PR

O Manowar

(needitovaný preklad oficiálneho promo textu skupiny)

V roku 1980 zažiarila na metalovej scéne nová kapela, ktorá písala metalovú históriu, vynašla jedinečný žáner s výstižným názvom Power Metal a odvtedy zmenila životy miliónov; s piesňami, ktoré sa stali bojovými hymnami a zvukom ako žiadny iný. Zaujali divákov na celom svete ich posolstvom o nádeji, vytrvalosti, vášni a odhodlaní, ktoré odvtedy vzdoruje všetkým prekážkam.

Ich názov je Manowar!

S neochvejnou odvahou vždy robiť to, v čo veria, táto kapela prekonala aj tie najneprekonateľnejšie výzvy. Už viac ako štyri desaťročia Manowar, "Kings Of Metal", ako ich fanúšikovia korunovali, dávajú svojim fanúšikom to, čo na nich milujú: masívny, silný soundtrack ich životov, piesne, ktoré oslavujú drzosť jednotlivca a ducha komunity a vlastnosti ako lojalita, čestnosť a integrita.

Početné zlaté a platinové platne a viac ako 40 turné vrátane hlavných vystúpení medzi 10 000 a 50 000 vypredanými miestami svedčia o ich postavení v metalovom svete.

Celosvetová verná fanúšikovská základňa Manowar je prezentovaná aj na ich živých podujatiach: Na prvý samostatne organizovaný festival Magic Circle pricestovali fanúšikovia z viac ako 40 krajín! Na každom koncerte Manowar more vlajok dokumentuje vzdialenosti, ktoré ich celosvetoví nasledovníci precestujú, aby sledovali svoju obľúbenú kapelu a spojili sa so svojimi kolegami Manowarriors. Ako pocta týmto oddaným medzinárodným fanúšikom vydali Manowar album Thunder In The Sky (2009), ktorý dosiahol ďalšie prvenstvo v histórii heavy metalu tým, že obsahuje power baladu Father v 18 rôznych jazykoch.

V roku 2022 skupina prekvapila svojich fanúšikov jedinečným pohľadom na Homérovu Odyseu, vrátane piesne Immortal a rozprávania v starovekej gréčtine od ikonického gréckeho herca Kostasa Kazakosa a jeho syna Konstantinosa Kazakosa.

Na rok 2024 Manowar oznámili opätovné nahranie albumu z roku 1984 Sign Of The Hammer, ktorý bude vydaný ako The Sign Of The Hammer MMXXIV sľubujúci "rovnakú brutalitu z prvého vydania v kombinácii s inšpiráciou, ktorú ponúkajú v priebehu rokov, umocnenú silou, ktorú ponúka moderná technológia. Vydanie z roku 2024 rozbúcha zem a roztopí vaše tváre intenzívnejšie a hlasnejšie ako kedykoľvek predtým a prinesie maximum metalu!"

Manowar tiež oznámili vydanie úplne nového štúdiového albumu s čerstvými skladbami v roku 2025, ktorý podľa kapely "rozdrví nepriateľov metalu a zjednotí našich Manowarriors na celom svete".

Redakciu Hudba.sk informoval spoluorganizátor koncertu Ján Kakaščík. Správu sme (okrem "biografie") upravili a doplnili.