Podmanivý retro štýl, africká divočina a množstvo filmovej romantiky so synom legendárneho Clinta Eastwooda. To je nový videoklip americkej speváčky Taylor Swift, ktorý odpremiérovala v nedeľu krátko pred odovzdávaním cien MTV Video Music Awards.

Z galavečera si autorka najrýchlejšie sa predávajúceho albumu dekády odniesla štyri ceny vrátane tej najprestížnejšej za Videoklip roka. Okrem toho odovzdala cenu za špeciálny prínos Kanyemu Westovi a bola tiež súčasťou úvodného vystúpenia. Taylor Swift tak bola jednoznačne najväčšou hviezdou večera, čo premiérou nového videoklipu len podčiarkla. A ak by sa už teraz tvorili nominácie na ďalší ročník, videoklip Wildest Dreams (v preklade "najdivokejšie sny") by v nich určite nechýbal.

Dej novinky, o ktorej réžiu sa opäť postaral Joseph Kahn (režíroval aj oba jej ocenené videoklpy Blank Space a Bad Blood), sa sústreďuje na nakrúcanie fiktívneho filmu, v ktorom účinkujú 25-ročná interpretka a syn Clinta Eastwooda Scott Eastwood. Speváčke, ktorá sa v klipe do svojho fešáckeho hereckého kolegu zamiluje a ten jej v reálnom živote zlomí srdce, to v štýle Hollywoodu 50-tych rokov mimoriadne svedčí.

Po sérii blonďatých klipov a červenej farbe z klipu Bad Blood tentokrát so zvlnenými čiernymi vlasmi žiari klasickou filmovou eleganciou. Novinku, ktorá ponúka zábery prírody s množstvom zvierat, nakrúcali aj v Afrike a v záverečných titulkoch sa dozviete, že zisky zo sledovanosti videoklipu venuje speváčka na podporu afrických národných parkov.


Pieseň Wildest Dreams pochádza z albumu 1989 (2014), ktorý obsahuje aj single Shake It Off, Blank Space, Style a Bad Blood. Svoj debutový eponymný album v roku 2006 vydala Taylor Swift. Nadviazala naň štúdiovkami Fearless (2008), Speak Now (2010), Red (2012) a spomínanou 1989. So všetkými nahrávkami, s výnimkou prvej, sa jej podarilo dobyť americký albumový rebríček Billboard 200.

Na konte má napríklad sedem cien Grammy, 22 Billboard Music Awards či 16 American Music Awards, vrátane Dick Clark Award for Excellence. V roku 2009 sa objavila v seriáli Kriminálka Las Vegas (2000), zahrala si aj vo filmoch Valentín (2010) a Darca (2014). 

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA, Rollingstone.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift