Americká speváčka a spisovateľka Patti Smith a skupina Soundwalk Collective zverejnili skladbu I Will Be Seven. Ide o coververziu rovnomennej piesne, ktorú napísala zosnulá speváčka a herečka Nico, známa aj vďaka spolupráci s už nefungujúcimi The Velvet Underground či z filmu Sladký život (1960) režiséra Federica Felliniho.

Na novinke sa podieľala aj Jesse Smith, dcéra spomínanej 69-ročnej speváčky, ktorá má na konte napríklad kultový album Horses (1975) či hit Because the Night. "Opakovaným čítaním a interpretáciou jej básní som mohla Nico spoznať. Vďaka rozprávaniu s mamou a tiež vďaka tomu, že môj otec mal veľmi rád jej albumy, som chcela počuť ešte viac. Keď teraz počujem jej hudbu, mám úplne iné pocity," povedala v rozhovore pre portál Thump Jesse Smith, ktorej otcom bol zosnulý hudobník Fred "Sonic" Smith, známy z kapely MC5.
  
V piesni I Will Be Seven je možné počuť aj zvuky, ktoré Soundwalk Collective nahrali na Ibize, kde Nico 18. júla 1988 zomrela. Slávna rodáčka z Kolína nad Rýnom zahrala pieseň aj počas svojho posledného koncertu, ktorý sa konal 6. júna 1988 v Berlíne. Záznam vystúpenia vyšiel v roku 1994 pod názvom Nico's Last Concert: Fata Morgana.

I Will Be Seven sa bude nachádzať na albume Killer Road, ktorý sa dostane na trh 2. septembra. Nahrávka, ktorá vznikla ako pocta zosnulej Nico, bude obsahovať deväť skladieb, pričom v každej z nich zaznejú jej verše. Na projekte spolupracovali Patti Smith, Jesse Smith, Tina Frank a Soundwalk Collective v zložení Stephan Crasneanscki, Simone Merli a Kamran Sadeghi. 

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Abdeljalil Bounhar

Súvisiaci interpreti: Patti Smith