Vlaňajšok bol pre Vypsanú FiXu viacmenej prelomový. Dvadsať rokov svojej existencie oslávila vydaním albumu Krásný smutný den a veľkým narodeninovým turné o dvadsiatich koncertoch, ktoré vyvrcholilo vystúpením vo Veľkej sále pražskej Lucerny.

Tento rok sa kapela okrem festivalových koncertov chystá na veľké jesenné turné spoločne s formáciou Wohnout. Predtým si však na tri večery odskočia na malé klubové turné po Slovensku.

"Vraciame sa sem radi, pretože sme generácia, ktorá vyrástla ešte v bývalom Československu, a preto to asi cítime inak, než dnešné mladšie partie. Pre ne je to už zahraničný koncert. Vieme, že máme svojich priaznivcov aj na Slovensku, preto je potřebné utužovať dobré vztahy. Radi by sme tu odohrali aj dlhšiu šnúru, ale tento rok to už nestihneme. Budeme to musieť nechať na ďalšie roky," povedal s úsmevom líder skupiny Vypsaná fiXa Márdi.

Okrem koncertovania má zoskupenie v príprave aj ďalšiu štúdiovú nahrávku. Tá by mohla vyjsť v roku 2016. "Je to zatiaľ iba v prípravách, preto by som nerád prezrádzal nejaké podrobnosti, ale faktom zostáva, že je to už na spadnutie," dodal frontman.

Termíny:

22. október Nitra – Musica Cafe 
23. október Bratislava - Atelier Babylon
24. október Trnava - Art klub

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie pre Hudba.sk poskytol Pavel Turner.

Foto: Facebook.com/vypsanafixa - Daniel Vojtěch ml.

Súvisiaci interpreti: Vypsaná Fixa