Anglický gitarista a spevák Eric Clapton zahrá 6. júna vo viedenskej Stadthalle. Informuje o tom organizátorská agentúra United Promoters AG. Vstupenky na vystúpenie 73-ročného hudobníka by sa mali dostať do predaja 5. októbra o 10:00.

V rámci turné nazvaného In Concert 2019 sa Clapton predstaví aj 4. júna v Berlíne a 8. júna v Mannheime. Jeho koncert tiež 10. júna uzavrie 42. ročník Drážďanského hudobného festivalu, kam ho pozval umelecký riaditeľ Jan Vogler.

Eric Patrick Clapton je považovaný za jedného z najlepších gitaristov na svete. Magazín Rolling Stone ho v roku 2004 zaradil medzi najlepších hudobníkov v dejinách. Jeho meno je trikrát zapísané v Rock'n'rollovej sieni slávy - dostal sa tam ako sólový umelec, aj ako člen skupín The Yardbirds a Cream.


V marci 2011 vydražil za viac než 2,15 milióna amerických dolárov vyše 70 hudobných nástrojov a ďalšie vybavenie, pričom výťažok z aukcie venoval na konto protidrogového a protialkoholického strediska Crossroads Centre na ostrove Antigua. Toto centrum založil v roku 1998 po tom, ako porazil vlastnú závislosť od alkoholu a drog.

Zdroj: SITA (united-promoters.com, ericclapton.com)
Foto: facebook.com/ericclapton

Súvisiaci interpreti: Eric Clapton