Martin Harich predstavuje nový singel z nedávno vydaného albumu Tulák. Poetická balada vykresľuje pohodu a hrejivú rodinnú atmosféru spevákovho domova z obdobia jeho detstva. Pesničkou S láskou, ktorá vychádza v týchto dňoch, ďakuje svojej rodine za čas, ktorý trávili spoločným zdieľaním svojich zážitkov a príbehov.

Singel aj celý album Tulák (recenzia) vznikali na jar tohto roka počas Martinovej nútenej karantény. Nahrávka ponúka gitarové a klavírne skladby v pomalšom rytme doplnené o už tradične "premýšľavé" autorské texty. Po anglických singloch Fight For You, Serious Trouble a niekoľkých ďalších, sa týmto albumom interpret vrátil k svojmu rodnému jazyku.

"Prvý motív songu S láskou som napísal už pred štyrmi rokmi na mojej chatke. Ešte som tam vtedy nemal ani internet a takmer žiadne vybavenie, len svojou staručkú gitaru. Pesnička tak zachytila ​​tú pravú domácu atmosféru, ktorú som tam cítil - oheň v kachliach, zapálené sviečky a čerstvo prekvapkávaná káva," spomína Martin Harich na vznik piesne. "Je to taká pocta mojej rodinne a tradícii, v ktorej som mal to šťastie vyrastať. Zo skladby ide pokoj a hrejivá pohoda života u nás pod Tatrami na vidieku. Dúfam, že vyvolá tento pokoj a hrejivý pocit aj v poslucháčoch. V tejto dobe je to naozaj potrebné," dodáva spevák, ktorý pesničku ešte v lete zverejnil aj formou live videa.


Finálnu podobu pieseň dostala až tento rok počas Martinovej 14-dňovej karantény, ktorú musel prežiť sám po návrate zo zahraničia. Nahral ju v izolácii v záhradnom domčeku rodičov v Liptovskom Mikuláši spolu s ďalšími šiestimi skladbami v slovenčine a výsledkom je spomínaný minialbum Tulák, ktorý vyšiel na CD koncom júna pod nemeckým labelom CAP-Sounds. Stalo sa tak vďaka veľkej podpore zo strany Martinových fanúšikov, ktorí prispeli na jeho produkciu a výrobu prostredníctvom crowdfundingového projektu Startovač.cz.

Zaujímavosťou je, že nahrávka vyšla len tri mesiace po jeho anglickom albume Blue z marca tohto roka. Jeho plánovaný krst a tiež uvedenie autorského Päťročného diára, ktorý Martin napísal a vydal v rovnakom období, bol na jar kvôli krízovej situácii zrušený. Spoločný krst oboch tohtoročných albumov a diára, ktorý by chcel Martin usporiadať ako poďakovanie svojim priaznivcom za ich dlhodobú podporu, sa snáď podarí uskutočniť ešte do konca roka.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Milana Bazanac Kadlčíková z MediaBase. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Martin Harich