Český spevák a herec David Kraus podľa vlastných slov miluje Slovensko a najmä Slovenky. Teraz sa nielen ženám predvedie na podujatí Koniec sveta, ktoré sa uskutoční 12. decembra v Bratislave a 21. decembra v Košiciach.

David Kraus je synom Jana Krausa, ktorý v Českej republike moderuje vlastnú talkšou. David sa však na Slovensku preslávil úplne inak - konkrétne skladbou pre herečku Zuzanu Norisovú, do ktorej sa zamiloval pri práci. "Skúšali sme muzikál Starci na chmelu a ja som sa do nej zamiloval. V podstate sa mi stalo presne to, čo v deji. Zuzana sa ma bála a úplne ma odmietla - tak som jej zložil pesničku," spomína Kraus.

Mladý spevák nedávno vydal nový album, ktorý sa na Slovensku predával dokonca lepšie ako v Českej republike. Ako sám hovorí, Slovensko je preňho úžasná krajina. "Je tu ohromná koncentrácia krásnych žien. Keď som sem prišiel po prvý raz, myslel som si, že sa mi to snáď iba zdá," priznáva s úsmevom David Kraus.

Okrem Krausa sa na podujatí Koniec sveta predstavia aj mená ako Richard Müller, Ivan Tásler, Jana Kirschner, Horkýže Slíže či Terchovská muzika. "Prídem so svojou kapelou. Zahrám Zuzanu, nejaké nové skladby a dokonca aj jednu spoločnú pieseň s Terchovskou muzikou. Na Slovensku je publikum oveľa temperamentnejšie, a preto veľmi sa teším," dodal Kraus.

David Kraus - Zuzana

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: David Kraus