Témou číslo jedna uplynulých dní bol hurikán Sandy, ktorý zasiahol východné pobrežie USA vrátane kolísky hip-hopu - New Yorku. Ani tento prírodný živel však nespomalil dianie na hudobnej scéne, keďže práve v tomto čase bolo naplánované vydanie jedného z najočakávanejších albumov roka.

Tým je nahrávka Mic Tyson brooklynského rodáka Seana Pricea. Zo svojej novinky postupne predstavil už niekoľko ochutnávok. Tou poslednou, ktorá sa na internete objavila len niekoľko dní pred samotným vydaním albumu, bola skladba BBQ Sauce. V tej hosťuje Pharaohe Monch, pričom o produkciu sa postarali DJ Babu a Evidence z Dilated Peoples.

Sean Price feat Pharoahe Monch - BBQ Sauce 

Sean Price je okrem svojich lyrických schopností známy taktiež veľkým zmyslom pre humor. Ten sa naplno prejavil aj v tomto krátkom videu, v ktorom na promo svojho nového albumu využil práve spomínaný hurikán Sandy.

Sean Price Reporting Live From Hurricane Sandy 

Vydaním albumu Mic Tyson to však pre label Duck Down Music tento rok ešte nekončí, keďže už 13. novembra vychádza ďalšia novinka z tejto stajne, ktorou bude tretia spoločná štúdiovka dvojice Buckshot a 9th Wonder s názvom The Solution. Po singli The Change Up máme teraz možnosť vypočuť si z nej skladbu Stop Rapping.

9th Wonder & Buckshot – Stop Rapping 

Ako blesk z čistého neba prekvapil najtajomnejší člen Wu-Tang Clanu Masta Killa, ktorý zverejnil video k skladbe Cali Sun. V nej hosťuje Kurupt z Tha Dogg Pound, pričom vo videu sa mihne aj B-Real (Cypress Hill). Skladba pochádza z pripravovaného albumu Selling My Soul, ktorým Masta Killa nadviaže na šesť rokov starú štúdiovku Made In Brooklyn. Selling My Soul má vyjsť 11. decembra.

Masta Killa feat. Kurupt – Cali Sun

Nové video si pre nás pripravil aj Homeboy Sandman, ktorý v septembri vydal vynikajúci album First Of A Living Breed. Vizuálneho spracovania sa tentoraz dočkala chytľavá a energická vec Whatchu Want From Me v réžii Pacea Riversa.

Homeboy Sandman – Whatchu Want From Me 

Z New Yorku sa teraz na krátko presunieme do Bostonu, kde spojili sily starí známi Statik Selektah a JFK. Tí spolu nahrali mixtape All Green Everything: Open Season venovaný miestnemu basketbalovému klubu Celtics. Mixtape si môžete vypočuť a stiahnuť TU. Ešte pred jeho vydaním sa z neho na internet dostala skladba Brothers On The Run, v ktorej hosťujú Reks a Termanology.

Statik Selektah & JFK feat. Reks & Termanology – Brothers On The Run 

Termanologyho sa bude týkať aj tento odstavec, pretože reč bude o albume Fizzyology, ktorý tento rapper nahral s Lil Fameom z M.O.P. Nahrávka sa dostane von už 6. novembra a o tom, ako bude znieť, si môžete spraviť predstavu z nového videa k skladbe After Midnight.

Lil Fame & Termanology – After Midnight

Šiesteho novembra sa dočkáme porcie novej hudby aj od Saigona. Ten si na tento deň totiž naplánoval vydanie svojej druhej sólovky The Greatest Story Never Told 2: Bread And Circuses. Z nej pochádza aj skladba Relafriendship, ku ktorej Saigon už stihol nakrútiť aj klip.

Saigon – Relafriendship 

Ešte v júni vydal Wordsworth kvalitnú sólovku The Photo Album, ktorej sa však nedostalo toľko pozornosti, koľko si zaslúžila. Člen EMC sa ju preto teraz snaží pripomenúť prostredníctvom nového videa, ktorého sa dočkala skladba Mirror Mirror.

Wordsworth – Mirror Mirror 

Dnešný diel zakončíme netradične príspevkom z Kanady, konkrétne o najproduktívnejšom zástupcovi tamojšej scény, ktorým je Classified. Ten momentálne pripravuje nový album, ktorého názov ani termín vydania síce zatiaľ nepoznáme, ale už tu máme prvý singel Anything Goes a to hneď vo forme videa.

Classified feat. Skratch Bastid & Sauktrates – Anything Goes 

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: CD cover