Skupina Massriot na čele so spevákom Róbertom "Ropkom" Šimkom vyrazila na jesenné turné s názvom Povichodzetur. Skupina na svojom turné navštívi 6 miest, z toho prvý koncert sa uskutočnil včera v Spišskej Novej Vsi. Druhý odohrá už dnes v sabinovskom klube Zelený strom.

Okrem piatich miest na východnom Slovensku zavítajú aj do Revúcej. "Vieme, že Revúca sa nachádza na strednom Slovensku, ale hrá sa tam úžasne, dostali sme pozvanie a boli by sme blázni, keby sme to odmietli. V geografii sa ešte kúsok orientujeme," dodal s úsmevom spevák a skladateľ.

Okrem autorských skladieb zahrá Massriot aj množstvo coververzií z domácej, či zahraničnej hudobnej scény. Keďže sa kapela stále snaží priniesť niečo nové, tak oproti minulým turné a koncertom prichádzajú s ďalšími hudobnými nástrojmi, ako bezpražcová, tzv. "fretless" basa alebo ústna harmonika. "Ako výpomoc s nami tentoraz pôjde na 5 koncertov bubeník Laci Majernyík zo skupiny Renaissense, keďže náš Ján "Bukino" Borčík sa rozhodol stať gynekológom a má zápočty, ale v Rožňave s nami už zahrá pán doktor," uzavrel so smiechom Michal Mitrík, basgitarista skupiny Massriot.

Zostávajúce termíny turné:
1.11. Sabinov, Zelený Strom
2.11. Stará Ľubovňa, Kolkáreň
15.11. Strážske, Lemon
16.11. Revúca, Mamut
30.11. Rožňava, 100p

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Andrej Fabo, PR manažér kapely.

Súvisiaci interpreti: Robo Šimko & MassRiot