Tretia séria televíznej relácie Legendy popu sa už blíži ku svojmu koncu, no v rukáve si ešte stále necháva tie najväčšie esá. Tento piatok bol venovaný nezabudnuteľným hitom 60. a 70. rokov z dielne skutočne legendárneho Waldemara Matušku.

Vlastné interpretácie nezabudnuteľných hitov ponúkli Eva Pilarová, Lukáš Adamec, Kuly či Juraj Zaujec. Niektorým z účinkujúcich sa vystúpenie podarilo viac, iným menej. No pri kritickejšom pohľade na včerajší priamy prenos môžeme povedať, že takéto legendárne hity by si snáď zaslúžili aj kvalitnejšie interpretácie, ktorými by bola Matuškovi vzdaná pocta.

Nudný Kuly, energická Pilarová

Kuly je už v Legendách popu takmer ako doma. Spieval hity viacerých legiend, ktoré sa mu raz mimoriadne podarili, inokedy práve naopak. V prípade hitu Waldemara Matušku Jó, třešne zrály, na ktorý zrejme viacerí diváci túžobne čakali, sa mu opäť niečo podarilo. Konkrétne obrať pieseň o takmer všetku energiu, ktorá je pre tento song typická. Chýbajúca energia tak výrazne ubrala na celkovom dojme z odspievanej skladby.   

Naopak, veľmi vkusné vystúpenie sa podarilo predviesť Lukášovi Adamcovi. Mladý spevák mal tú česť zaspievať si nestarnúci hit Sbohem lásko, na ktorý si určite radi zaspomínali diváci viacerých vekových kategórií. Najvernejšie sa však k nezabudnuteľným hitom priblížila Eva Pilarová, ktorá sa v tento večer predstavila nielen ako glosátorka, ale aj ako interpretka mixu skladieb Waldemara Matušku.

Juraj Zaujec ako garancia kvality

Okrem spomínaných spevákov ponúkli ďalšie interpretácie aj Samo Tomeček, Brunno Oravec, Martin Chodúr, Petr Kutheil, či súrodenci Josef a Tereza Vágnerovci. Spomienkový večer uzavrel Juraj Zaujec skladbou Slavíci z Madridu. Spevák, rovnako ako väčšina ďalších účinkujúcich, nie je v programe novou tvárou. No aj po tomto vystúpení sa môže naďalej radiť k tým, ktorí vedia slávne hity legendárnych spevákov podať kvalitne, s ľahkosťou, s emóciou či energiou v prejave, pričom nikoho nekopíruje, naopak vkladá do skladieb kúsok zo seba. A robí to dobre, čo sa prejavilo aj na zabávajúcom sa publiku v sále.

Už v tejto chvíli sa môže televízni diváci tešiť na nasledujúci diel Legiend popu, ktorý bude venovaný jednej z najväčších legiend slovenskej hudobnej scény - hudobníkovi, spevákovi, skladateľovi a humoristovi Jarovi Filipovi.

Juraj Zaujec - Slavíci z Madridu (Legendy popu, 2012)

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

Súvisiaci interpreti: Waldemar Matuška