Americký spevák Lionel Richie sa po prvýkrát predstaví na legendárnom britskom festivale Glastonbury, ktorého 33. ročník sa uskutoční od 24. do 28. júna 2015 na farme Michaela Eavisa. Autor hitu Hello svoj koncert odohrá v nedeľu poobede.

V rovnaký čas, ktorý je tradične venovaný starším, medzinárodne úspešným interpretom, sa počas ostatného ročníku festivalu predstavila Dolly Parton, ktorá si vyslúžila veľmi pozitívne ohlasy a obrovskú pozornosť médií i fanúšikov. Počas predošlých ročníkov podujatia sa v nedeľu poobede predstavili aj mená ako Kenny Rogers, Leonard Cohen, Brian Wilson či Paul Simon.

"Som nadšený z toho, že budúci rok vystúpim na Glastonbury. Je to najviac ikonický festival na svete. Má fenomenálnu históriu a zoznam mien, ktoré na ňom hrali, je neuveriteľný. Som poctený, že sa budem môcť stať členom tohto klubu," uviedol Lionel Richie.

"Je jednou z najväčších soulových legiend. Má neuveriteľné piesne, ktoré ľudí určite dostanú do varu. Fanúšikovia ho budú milovať," dodala nadšene organizátorka podujatia Emily Eavis. Richie je prvým veľkým menom, ktoré organizátori oznámili na budúci ročník festivalu. Hudobní kritici a fanúšikovia tipujú, že sa medzi headlinerov podujatia dostanú Foo Fighters, Fleetwood Mac, Muse alebo AC/DC.

Lionel Richie sa ešte pred svojím veľkým debutom na Glastonbury predstaví aj neďaleko Slovenska. 14. februára 2015 odohrá valentínsky koncert vo viedenskej Stadthalle.


Zdroj: Nme.com, Digitalspy.co.uk
Foto: AP Photo/Mark Humphre

Súvisiaci interpreti: Lionel Richie