Anglický hudobník a spevák Paul McCartney vystúpil počas koncertu americkej rockovej kapely The Killers, ktorý sa uskutočnil 31. decembra na karibskom ostrove Svätý Bartolomej. Sedemdesiatštyriročný McCartney a The Killers spoločne zahrali skladbu Helter Skelter od formácie The Beatles.

The Killers neskôr na sociálnej sieti Facebook zverejnili približne polminútové video zachytávajúce ich spoločné vystúpenie. Paul McCartney nebol ohlásený ako hosť koncertu skupiny. Pre prítomné publikum to bolo veľmi milé prekvapenie. Koncert bol súčasťou silvestrovskej párty ruského miliardára Romana Abramoviča.



Pieseň Helter Skelter, ktorú spevák spolu so skupinou odohrali pochádza z desiateho štúdiového albumu The Beatles z roku 1968. V tej dobe panovalo v skupine napätie, ale aj pretlak nápadov. Spomínaný album obsahuje tri desiatky nahrávok a vyšiel ako dvojplatňa s bielym obalom. Práve preto ho nazývajú aj The White Album, keďže okrem názvu kapely iný názov neobsahoval.

Okrem Helter Skelter sa na ňom nachádzajú hity ako Ob-la-di, Ob-la-da, Blackbird, I Will - všetky z pera Paul McCartneyho, Revolution, Sexie Sadie či Happiness Is A Warm Gun Johna Lennona, balada Georgea Harrisona While My Guitar Gently Weeps či záverečná balada v hollywoodskom štýle v podaní Ringa Starra Good Night.

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: AP Photo/Joel Ryan

Súvisiaci interpreti: The Killers, Paul McCartney