Rodina Amy Winehouse zvažuje opätovné preskúmanie príčin speváčkinej smrti. Suzanne Greenway z úradu koronera, ktorá vykonala jej pitvu, totiž dala výpoveď preto, že nemala na svoju prácu v Británii kvalifikáciu. Podľa britských médií ju na jej miesto dosadil manžel, čo vyšetruje Úrad pre justičné sťažnosti.

"Rodina Winehousovcov sa momentálne radí o dôsledkoch tejto situácie a rozhodne sa, či je potrebná ďalšia diskusia s úradmi," vyjadrili sa speváčkini príbuzní vo vyhlásení. Hovorca Camdenského okresného úradu, ktorý viedol vyšetrovanie, prezradil BBC, že Greenway v Británii ako právnička nepracovala dostatočne dlho. Tiež upozornil, že výsledok vyšetrovania, podľa ktorého bola speváčkina smrť nehodou, možno vyhlásiť za nezákonný len v prípade, že to potvrdí Najvyšší súd.

Amy Winehouse, ktorá má na konte množstvo hitov a päť ocenení Grammy, skonala vo svojom londýnskom dome 23. júla, pričom sa dožila iba 27 rokov. Príčinou jej úmrtia bola konzumácia veľkého množstva alkoholu. V jej tele namerali vyšetrovatelia 416 miligramov alkoholu na 100 mililitrov krvi, žiadne ilegálne látky však v jej organizme nezaznamenali.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Súvisiaci interpreti: Amy Winehouse