Spevák a skladateľ Juraj Zaujec prežíva smutné obdobie. Jeho mama Zlatica zomrela na ochorenie Covid-19 spôsobené koronavírusom a on nemal možnosť sa s ňou rozlúčiť. Spravil to však prostredníctvom krásnej a zároveň smutnej skladby Mami, ku ktorej zverejnil aj videoklip.

Rovnaké situácie dnes zažíva mnoho rodín nielen u nás na Slovensku, ale po celom svete. Prichádzajú o možnosť rozlúčiť sa so svojimi blízkymi, ktorí sú hospitalizovaní v nemocnici. "Zažívame tak presne to, čo každý deň zažíva v tejto hroznej dobe asi 100 rodín na Slovensku. Niekoho vám odnesú z ničoho nič na pľúcnu ventiláciu a vy už ho nikdy neuvidíte. Je to fakt peklo," uviedol Juraj Zaujec vo svojom smutnom statuse na Facebooku. 


"Nikdy mi nenapadlo, že keď to príde, tak to bude také ťažké a divné zároveň. Myslel som, že keď mama odíde, bude už stará, budem pri jej posteli sedieť a držať ju za ruku. Že mi ešte niečo povie, nejaké posledné slová. Že to nebude bolieť až tak veľmi, lebo už bude mať sto rokov a poviem si, že ok, dožila sa krásneho veku. No... Život nebeží tak, ako práve chceme a nič z toho sa nestalo. Nemal som ani šancu sa s mojou milovanou mamou rozlúčiť," napísal hudobník. 

So svojím smútkom sa spevák vyrovnáva aj pomocou autorskej tvorby. Emotívnu pieseň Mami spolu s videoklipom zverejnil 28. februára, teda v deň, kedy by jeho mama mala meniny. "Zložil som jej pesničku a prvé, čo mi napadlo, bolo, že jej zavolám, aby si ju pustila, že sa jej bude určite páčiť. Tak dúfam, že si ju pustíš mami tam niekde hore," posiela Juraj odkaz mame do neba. 

Text: Hudba.sk (zdroj: Peter Roško)
Foto: Facebook.com/juraj.zaujec.1

Súvisiaci interpreti: Juraj Zaujec