Banskobystrická skupina Unisex vo svojom repertoári kombinuje prvky rôznych štýlov ako napríklad alternatívny pop alebo dance punk. Koncom roka 2011 debutovala ešte pod názvom Sexy papučky, na jeseň 2013 vyšiel druhý album Diamantové dedičstvo slovenskej pop-music, ktorý v Klube 77 pokrstila kapela Billy Barman. Teraz ho predstaví aj na turné.

V minulosti už Unisex absolvovali koncertné šnúry so skupinami ako Hudba z Marsu alebo Vetroplach. Vystupovali aj s Inekafe a mnohými ďalšími stálicami domácej scény. Účinkovali tiež na množstve domácich festivalov, kde ukázali, že vedia strhnúť fanúšikov svojou energickou koncertnou šou a zdravým sebavedomím.

Prečítajte si: Čo majú spoločné Kamil Peteraj, Vilo Rozboril a The Black Keys?

V znamení posledného albumu vyrazí skupina už onedlho na turné. Okrem vlastnej bezpečne neopočúvanej produkcie, ich fanúšikov čakajú aj vystúpenia špeciálnych hostí zvučných mien. Na niektorých koncertoch šnúry sa predstaví mladá bratislavská skupina Vinyl, ktorá má vo svojom repertoári prerobené domáce hity najmä z posledných dvoch dekád. Predstavia sa aj kapely Vifoners a No Brake, na vybraných miestach vystúpia dokonca potomkovia Pavla Hammela alebo Vaša Patejdla. "Chceme dokonale nadviazať na odkaz diamantového dedičstva slovenskej pop music," hovoria k výberu predskokanov členovia skupiny Unisex.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Termíny a miesta koncertov jarného turné kapely Unisex:

11. 4. - Humenné, Klub Nostalgia (hosť: Vifoners) 
17. 4. - Bratislava, Klub Uhu (hosť: Robo Patejdl Band) 
21. 4. - Prešov, Pixel (hosť: Vifoners) 
26. 4. - Brezno, Bombura (hosť: Kika Hammelová)
2. 5. - Banská Bystrica, Klub 77 
3. 5. - Prievidza, Element (hosť: Vinyl)
9. 5. - Nové Mesto nad Váhom, Klub za Rampami (hosť: Vinyl) 
16. 5. - Spišská Belá, Drum Cafe
17. 5. - Svidnik, Holičstvo (hosť: No Brake)
23. 5. - Trnava, Art Club (hosť: Vinyl)
24. 5. - Trenčín, Klub Lúč - (hosť: Vinyl)

Zdroj: Gregor Agency

Súvisiaci interpreti: Unisex