Skupina Unisex zverejnila nový videoklip k piesni Cylinder, ktorá sa nachádza na jej druhom albume s ironickým názvom "Diamantové dedičstvo slovenskej pop-music". V rovnakom duchu sa nesie aj videoklip, ktorý by bol úplne nudný, keby vďaka "ukradnutému" nápadu nebol celkom vtipný.

"Niekoľko mesiacov sme chceli urobiť úplne iný videoklip k úplne inej piesni. Nakoniec sme sa však rozhodli urobiť veľmi jednoduchý videoklip, ktorý bude taký zlý, až sa nám bude páčiť. Je to koncert staršieho pána v obývačke, ktorý počúva mladší muž sediaci na kresle. Celé sme to chceli natočiť spôsobom, ako keby to režíroval režisér socialistickej TV v roku 1972," vysvetlil frontman skupiny Unisex Vojtěch Štědroň.

"Keďže sme rodinná kapela, rozhodli sme sa, že aj hlavnú rolu vo videoklipe bude hrať člen našej rodiny, konkrétne otec nášho gitaristu a bubeníka. V titulkách rolujúcich sa pod videom je vysvetlené všetko ostatné, čo je nutné vedieť o našej skupine a o tomto videoklipe," dodal spevák.

Album Diamantové dedičstvo slovenskej pop-music vychádza v piatok 20. septembra. V ten istý deň bude aj pokrstený v Klube 77 v Banskej Bystrici.


Správna odpoveď: Nikto z nich netuší, že existuje kapela Unisex, ale všetci sú spomenutí v jej novom nudno-vtipnom klipe.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol za skupinu Unisex Robo Gregor. Text článku bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Unisex