Americký magazín Rolling Stone zverejnil zoznam 100 najlepších bubeníkov všetkých čias. Najvyššie miesta obsadili zosnulí hudobníci - John Bonham z kapely Led Zeppelin a Keith Moon (The Who), prvú trojku uzatvára Ginger Baker zo skupiny Cream.

Štvrté miesto patrí Neilovi Peartovi (Rush), piaty je Hal Blaine, ktorého preslávilo členstvo v zoskupení Wrecking Crew. Do prvej desiatky najlepších bubeníkov redaktori Rolling Stone zaradili aj dvojicu Clydea Stubblefielda a Johna "Jaboa" Starksa a tiež Genea Krupu, Mitcha Mitchella (Jimi Hendrix Experience), Ala Jacksona Jr. (Booker T. & the M.G.'s) a napokon Stewarta Copelanda z kapely The Police.

Do rebríčka, ktorého zostavovatelia sa zamerali najmä na rockových a popových bubeníkov, sa dostali napríklad aj Charlie Watts z The Rolling Stones (12. miesto), Ringo Starr z The Beatles (14. miesto), Dave Grohl za Nirvanu (27. miesto), Phil Collins (43. miesto), Chad Smith z Red Hot Chili Peppers (64. miesto), Larry Mullen Jr. z U2 (96. miesto) či Travis Barker z Blink-182 (99. miesto). Nechýbajú však ani mená ako sú priekopník afrobeatu Tony Allen (33. miesto), Bill Ward z Black Sabbath (42. miesto), či Ahmir "Questlove" Thompson z hip-hopovej kapely The Roots (54. miesto).

20 najlepších bubeníkov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone:

1. John Bonham (Led Zeppelin) 
2. Keith Moon (The Who) 
3. Ginger Baker (Cream) 
4. Neil Peart (Rush) 
5. Hal Blaine 
6. Clyde Stubblefield a John “Jabo” Starks 
7. Gene Krupa 
8. Mitch Mitchell (Jimi Hendrix Experience) 
9. Al Jackson Jr. (Booker T. & the MG’s) 
10. Stewart Copeland (The Police) 
11. Benny Benjamin 
12. Charlie Watts (The Rolling Stones) 
13. D.J. Fontana 
14. Ringo Starr (The Beatles) 
15. Buddy Rich 
16. Bill Bruford (Yes) 
17. Terry Bozzio 
18. Joseph "Zigaboo" Modeliste (The Meters) 
19. Tony Williams 
20. Bernard Purdie


Zdroj: SITA (Rollingstone.com)
Foto: Dina Regine

Súvisiaci interpreti: Led Zeppelin, The Who