Gitarista americkej thrashmetalovej skupiny Slayer Jeff Hanneman sa stále zotavuje z infekcie, ktorú mu uhryznutím spôsobil pavúk. Inštrumentalista bude musieť vynechať najbližšie turné a nepredstaví sa teda ani na rakúskom festivale Nova Rock či na júnovom vystúpení svojej kapely v Bratislave.

Jeffa Hannemana napadli začiatkom roka 2011 mäsožravé baktérie, ktoré mu začali poškodzovať svalstvo a kožu a to vylučovaním toxínov. Jedinou možnosťou ich odstránenia bola séria operačných zákrokov. Gitarista bol dokonca v bezprostrednom ohrození života, no momentálne je na tom oveľa lepšie. Stále sa však nemôže zapojiť do koncertných aktivít skupiny. Na jeho poste momentálne pôsobí Gary Holt z formácie Exodus.

Kapela Slayer sa v slovenskej metropole predstaví v pondelok 11. júna. Dejiskom jej prvého koncertu na Slovensku od roku 2008 bude Aegon aréna Národného tenisového centra (NTC). Ako predkapela vystúpi francúzska heavymetalová skupina Gojira. Vstupenky na akciu sa predávajú v sieti Eventim za 29 eur.

Slayer patrí medzi najslávnejšie skupiny v rámci svojho žánru. Hudobníci patriaci medzi tzv. veľkú štvorku thrash metalu (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) majú na konte jedenásť štúdioviek vrátane slávnej nahrávky Reign In Blood (1986), pričom na scéne pôsobia už viac ako 30 rokov. Tento rok by mali vydať dvanásty štúdiový album. V minulosti sa predstavili napríklad na českej edícii festivalu Sonisphere a tiež na Topfeste pri Novom Meste nad Váhom.

Zdroj: SITA, archív
Foto: Mark Seliger - Slayer.net

Súvisiaci interpreti: Slayer