Americká pop-punková kapela The Offspring vydá 25. júna svoj deviaty štúdiový album. Nahrávka sa na trh dostane pod názvom Days Go By. Album bude obsahovať dovedna 12 skladieb, prvým singlom je pieseň Days Go By, ktorá mala premiéru 26. apríla na stanici KROQ.

V lete sa The Offspring s novým albumom predstavia na mnohých festivaloch, najbližšie pri Slovensku budú v prvej polovici júna, kedy zahrajú na rakúskom festivale Nova Rock pri obci Nickelsdorf, ktorá je vzdialená približne 40 kilometrov od Bratislavy.

Novinka kalifornskej formácie bude prvou nahrávkou, pod ktorou bude podpísaný bubeník Pete Parada. Ten v roku 2007 v zostave nahradil Adama "Atoma" Willarda, ktorý v kapele pôsobil od roku 2003. Napriek častým zmenám na poste bubeníka tvorí jadro skupinu už od polovice 80. rokov stabilná zostava - Bryan "Dexter" Holland (gitara, spev), Noodles (gitara a sprievodné vokály) a Greg Kriesel (basová gitara a sprievodné vokály).
The Offspring - Days Go By

Kapela The Offspring vznikla v roku 1984. Preraziť sa jej podarilo v roku 1994 s tretím albumom Smash, ktorý obsahoval hity ako Come Out and Play či Self Esteem. Na jeho úspech nadviazala nahrávkami Ixnay on the Hombre (1997), Americana (1998) a Conspiracy of One (2000) so singlami All I Want, Gone Away, Pretty Fly (for a White Guy), Why Don't You Get a Job?, The Kids Aren't Alright, Original Prankster či Want You Bad. S ostatnými dvoma štúdiovkami Splinter (2003) a Rise And Fall, Rage And Grace (2008) už skupina nebola taká komerčne úspešná. 

Informácie zverejnila webová stránka billboard.com.

Zdroj: SITA, pm
Foto: Igor Daniš

Súvisiaci interpreti: The Offspring