Americká indie-folková kapela Fleet Foxes venovala dvadsiatim priaznivcom podpísané testovacie vinylové kópie svojej pripravovanej tretej štúdiovky Crack-Up, ktorá oficiálne vyjde až 16. júna.

Ako uviedol frontman skupiny Robin Pecknold, ide o fanúšikov, ktorí v období príprav a nahrávania spomínaného albumu najčastejšie komentovali na instagramovom profile kapely. Členovia skupiny sa im preto rozhodli odvďačiť tým, že im ako prvým dali možnosť vypočuť si nové skladby. Tie zaznejú aj na turné, na ktoré Fleet Foxes vyrazia už v polovici mája. V stredu 8. novembra vystúpia vo viedenskom Gasometri.

Zatiaľ jedinou zverejnenou piesňou z albumu Crack-Up je singel Third of May / Ōdaigahara, ktorý kapela predstavila v marci. Okrem toho zverejnila aj krátky trailer, v ktorom znejú krátke ukážky z očakávanej nahrávky.


Tracklist albumu Crack-Up:

1. I Am All That I Need / Arroyo Seco / Thumbprint Scar
2. Cassius, -
3. - Naiads, Cassadies
4. Kept Woman
5. Third Of May / Odaigahara
6. If You Need To, Keep Time On Me
7. Mearcstapa
8. On Another Ocean (January / June)
9. Fool’s Errand
10. I Should See Memphis
11. Crack-Up


Skupina Fleet Foxes vznikla v roku 2006 v Seattli a v súčasnosti ju okrem spomínaného Robina Pecknolda tvoria aj Skyler Skjelset, Casey Wescott, Christian Wargo a Morgan Henderson. V minulosti v nej pôsobil aj Father John Misty. Debutovali v roku 2008 eponymným albumom, s ktorým sa v britskom rebríčku umiestnili na tretej priečke.

S druhou štúdiovkou Helplessness Blues (2011), ktorú nominovali aj na cenu Grammy, sa v UK Charte dostali na druhé miesto. Okrem toho majú na konte aj EP nahrávky Fleet Foxes (2006), Sun Giant (2008) a The Shrine / An Argument - Live at the BBC (2011).

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/FleetFoxes

Súvisiaci interpreti: Fleet Foxes